
פחזניות פרווה עם שמן קוקוס (צילום: נטע-חן ליבנה )
המרכיבים
37 פחזניות, 43 קלוריות ליחידה (ללא מלית)
- 1 כוס מים
- 4 כפות (46 גרם) שמן קוקוס מומס
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות קמח לבן
- 4 ביצים גדולות
ההכנה:
- שמים בסיר בינוני את המים, השמן, הסוכר והמלח. מניחים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח, ומערבבים במהירות. מחזירים את הסיר לכיריים על אש קטנה, וממשיכים לערבב עד שנוצר כדור במרכז הסיר, מסירים מהאש ומצננים כחמש דקות.
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מעבירים את העיסה לקערה ומערבבים בעזרת מערבל ידני. מוסיפים את ביצה וממשיכים לערבל עד לאיחוד מלא. חוזרים על הפעולה עם כל ביצה בנפרד.
- מעבירים את העיסה לשקית זילוף, ומזלפים תלוליות בקוטר של 3 ס"מ על התבניות במרחק של 4-5 ס"מ זו מזו (הפחזניות תופחות בתנור). אופים כעשרים דקות או עד שהפחזניות מזהיבות.
- ברגע שמוציאים מהתנור, חשוב לנקב את החלק התחתון של הפחזניות על מנת לתת לאוויר החם שהצטבר לצאת החוצה.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים