קציצות בטטה ובורגול אפויות
בלי התחכמויות, בלי עבודה קשה - ועם טעם נפלא: קציצות צמחוניות לארוחת הצהריים או הערב שגם הילדים יאכלו בשמחה

קציצות בטטה ובורגול אפויות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-16 קציצות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) בורגול גס
- 1 בטטה בינונית, קלופה ומגוררת
- 1 בצל קטן, מגורר
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
- 5 כפות גדושות פירורי לחם
- 1 כפית גדושה מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים במשך שעה. מסננים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ובעובי כשל כ-1.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומברישים במעט שמן (אפשר להשתמש גם בתרסיס שמן).
- אופים 30-25 דקות. הופכים את הקציצות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מתכונים קלים ומהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות