מרק וישיסואז בגרסה דיאטטית

למנת פתיחה משביעה או לארוחת ביניים קלילה: מרק צרפתי קטיפתי עם תפוחי אדמה וכרשה , שאפשר להגיש קר. וזה רק 90 קלוריות למנה

ליאורה חוברה

|

19.06.16 | 08:50

מרק וישיסואז דיאטטי (צילום: עודד חוברה)
מרק וישיסואז דיאטטי (צילום: עודד חוברה)

וישסואז הוא מרק צרפתי שלרוב מוגש קר, אשר יש חילוקי דעות על השף הממציא שלו, אך אין עוררין שדובר במנה מעודנת ומיוחדת. הגרסה שלפניכם מופחתת קלוריות.

 

 

המרכיבים:

(10 מנות, 90 קלוריות למנה)

  • 3 כרשות  (החלק הלבן בלבד)
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים
  • 1 כף שמן
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 2 ליטר מים ( רצוי מינרלים)
  • 1 שמנת לבישול 10%
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס יין לבן
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כפות אגוז מוסקט מגורר
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • לקישוט: קוביות קרח ועירית קצוצה

 

ההכנה:

  1. חותכים את הכרשות לרצועות בגודל 3 ס"מ ואת תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
  2. בסיר גדול, מזהיבים בכף שמן את הכרשות, תוך ערבוב קל, במשך כמה דקות. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה, התבלינים, הטימין , היין והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים מהאש.
  3. מצננים את המרק לטמפרטורת החדר. מוסיפים את שאר החומרים, טוחנים בבלנדר מוט עד קבלת מרקם אחיד. מקררים במקרר לפחות עוד 3 שעות מגישים קר. אפשר להוסיף קוביות קרח ומומלץ לקשט בעירית קצוצה.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד