מרק וישיסואז דיאטטי (צילום: עודד חוברה)
וישסואז הוא מרק צרפתי שלרוב מוגש קר, אשר יש חילוקי דעות על השף הממציא שלו, אך אין עוררין שדובר במנה מעודנת ומיוחדת. הגרסה שלפניכם מופחתת קלוריות.
המרכיבים:
(10 מנות, 90 קלוריות למנה)
- 3 כרשות (החלק הלבן בלבד)
- 4 תפוחי אדמה, קלופים
- 1 כף שמן
- 4 שיני שום, קלופות
- 2 ליטר מים ( רצוי מינרלים)
- 1 שמנת לבישול 10%
- 1 כוס חלב
- 1 כוס יין לבן
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כפות אגוז מוסקט מגורר
- עלים מ-2 ענפי טימין
- לקישוט: קוביות קרח ועירית קצוצה
ההכנה:
- חותכים את הכרשות לרצועות בגודל 3 ס"מ ואת תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
- בסיר גדול, מזהיבים בכף שמן את הכרשות, תוך ערבוב קל, במשך כמה דקות. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה, התבלינים, הטימין , היין והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים מהאש.
- מצננים את המרק לטמפרטורת החדר. מוסיפים את שאר החומרים, טוחנים בבלנדר מוט עד קבלת מרקם אחיד. מקררים במקרר לפחות עוד 3 שעות מגישים קר. אפשר להוסיף קוביות קרח ומומלץ לקשט בעירית קצוצה.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה