סלט לארוחת צהריים: מנות
קלילות ומשביעות לימים חמים

אין סיבה לחמם את הגוף גם מבפנים כשבחוץ כל כך לוהט: במקום ארוחה רגילה, הכינו סלט ירוק עם חזה עוף ודלורית או סלט בורגול עם אגסים ורוקפור

סלט בורגול, אגסים, גבינת רוקפור ואגוזי מלך (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
סלט בורגול, אגסים, גבינת רוקפור ואגוזי מלך (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

סלט בורגול, אגסים, גבינת רוקפור ואגוזי מלך / נעמה רן

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 כוס בורגול
  • ‭1 1/2‬ כוסות מים רותחים
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 1 צרור רוקט או ארוגולה
  • 3 אגסים מוצקים, פרוסים לפלחים
  • 100 גרם גבינת רוקפור, מפוררת גס
  • ‭1/4‬ כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

 

לרוטב

  • 5 כפות שמן זית
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • אפשרות: ‭1/2‬ כפית זרעי שומר כתושים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות לקישוט: עלי שמיר שלמים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הבורגול, המים הרותחים והמלח. מערבבים במזלג ומכסים את הקערה בניילון נצמד או בצלחת שטוחה. ממתינים ‭15-10‬ דקות לספיגת הנוזלים. מסירים את הכיסוי מהקערה ומערבבים במזלג, להפרדת הגרגירים.
  2. מוסיפים לקערת הבורגול את הרוקט והאגסים ומערבבים בעדינות.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים שוב. מפזרים את הרוקפור, האגוזים והשמיר (אם רוצים) ומגישים מיד.

 

סלט ירוק עם חזה עוף ודלורית צלויה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    סלט ירוק עם חזה עוף ודלורית צלויה(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    סלט ירוק עם חזה עוף ודלורית צלויה / קלי מגר

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 דלורית, נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
    • 2 כפות שמן קנולה
    • ‭1 1/2‬ יחידות (350-300) חזה עוף
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 10 עלי חסה רומית, חתוכים גס
    • 100 גרם עלי בייבי
    • 50 גרם עלי רוקט
    • 4 כפות גרעיני דלעת, קלופים וקלויים

     

    לרוטב

    • 4 כפות מיץ לימון
    • 1 כפית חרדל גרגירים
    • 2 כפות חומץ בלסמי
    • 1 כפית סוכר חום
    • 1 כף רוטב סויה
    • ‭1/4‬ כפית מלח, או לפי הטעם
    • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס, או לפי הטעם
    • ‭1/4‬ כוס שמן זית

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מניחים את קוביות הדלורית בתבנית ומברישים בשמן. אופים ‭25-20‬ דקות, עד שהדלורית משחימה בקצוות. מוציאים ומצננים.
    3. מניחים מחבת צלייה (או מחבת רגילה) על הכיריים ומחממים עד שהיא חמה מאוד. מתבלים את חזה העוף במלח, בפלפל ובמעט שמן קנולה ומטגנים 3 דקות מכל צד. מצננים וחותכים לקוביות.
    4. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת ומנערים לקבלת רוטב אחיד.
    5. הרכבת המנה: שמים את כל העלים בקערה ומערבבים. מניחים מעל את העוף והדלורית, זורים את הגרעינים, יוצקים מהרוטב ומגישים.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד