
סלט בורגול, אגסים, גבינת רוקפור ואגוזי מלך (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
סלט בורגול, אגסים, גבינת רוקפור ואגוזי מלך / נעמה רן
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כוס בורגול
- 1 1/2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1 צרור רוקט או ארוגולה
- 3 אגסים מוצקים, פרוסים לפלחים
- 100 גרם גבינת רוקפור, מפוררת גס
- 1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
לרוטב
- 5 כפות שמן זית
- 5 כפות חומץ בלסמי
- אפשרות: 1/2 כפית זרעי שומר כתושים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות לקישוט: עלי שמיר שלמים
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הבורגול, המים הרותחים והמלח. מערבבים במזלג ומכסים את הקערה בניילון נצמד או בצלחת שטוחה. ממתינים 15-10 דקות לספיגת הנוזלים. מסירים את הכיסוי מהקערה ומערבבים במזלג, להפרדת הגרגירים.
- מוסיפים לקערת הבורגול את הרוקט והאגסים ומערבבים בעדינות.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים שוב. מפזרים את הרוקפור, האגוזים והשמיר (אם רוצים) ומגישים מיד.

סלט ירוק עם חזה עוף ודלורית צלויה(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סלט ירוק עם חזה עוף ודלורית צלויה / קלי מגר
מרכיבים
4 מנות
- 1 דלורית, נקייה מגרעינים, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 1/2 יחידות (350-300) חזה עוף
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 10 עלי חסה רומית, חתוכים גס
- 100 גרם עלי בייבי
- 50 גרם עלי רוקט
- 4 כפות גרעיני דלעת, קלופים וקלויים
לרוטב
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כפית חרדל גרגירים
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כף רוטב סויה
- 1/4 כפית מלח, או לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, או לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את קוביות הדלורית בתבנית ומברישים בשמן. אופים 25-20 דקות, עד שהדלורית משחימה בקצוות. מוציאים ומצננים.
- מניחים מחבת צלייה (או מחבת רגילה) על הכיריים ומחממים עד שהיא חמה מאוד. מתבלים את חזה העוף במלח, בפלפל ובמעט שמן קנולה ומטגנים 3 דקות מכל צד. מצננים וחותכים לקוביות.
- הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת ומנערים לקבלת רוטב אחיד.
- הרכבת המנה: שמים את כל העלים בקערה ומערבבים. מניחים מעל את העוף והדלורית, זורים את הגרעינים, יוצקים מהרוטב ומגישים.