המבורגר פטריות עם
עדשים שחורות ושקדים

לא נטען שזה יותר טעים מהמבורגר בשרי אמיתי - אבל זה בהחלט מתקרב מבחינת המרקם והטעם, וטבעוני לגמרי

מערכת Xnet

|

13.06.16 | 22:42

המבורגר פטריות עם עדשים שחורות ושקדים (צילום: אלון מסיקה)
המבורגר פטריות עם עדשים שחורות ושקדים (צילום: אלון מסיקה)
מתכון של השף חנוך שכטר.

 

מרכיבים

4 המבורגרים

 

  • 200 גרם (2 כוסות) שקדים מולבנים
  • 400 גרם (2 כוסות) עדשים שחורות
  • 400 גרם פטריות (קצת פחות מ-2 סלסילות)
  • 1 שן שום
  • 5 ענפי פטרוזיליה
  • 1 כף טימין מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את השקדים במשך לילה (כ-8 שעות) במים מומלחים (מוסיפים חצי כפית מלח על כל כוס מים). מסננים.
  2. מבשלים את העדשים כ-40 דקות במים רותחים ללא מלח. מסננים ומצננים.
  3. קוצצים את הפטריות. מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית ומטגנים את הפטריות כ-10 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהן משחימות. מצננים.
  4. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבדים ב-10-7 פולסים, עד שמתקבלת תערובת קצוצה היטב, אבל לא עיסתית.
  5. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים (מטרת ההשהיה היא לתת למרכיבים להיקשר, כך שההמבורגר לא יתפרק).
  6. יוצרים מהתערובת 4 כדורים שווים ומשטחים אותם לקציצות. מניחים בצלחת, מכסים ומניחים במקרר לשעה נוספת.
  7. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה. משמנים היטב את ההמבורגרים (חשוב שהם עדיין יהיו קרים) ומניחים במחבת. צולים דקה, מנמיכים לאש בינונית וצולים 4 דקות נוספות.
  8. הופכים את ההמבורגרים, מגבירים לאש גבוהה וצולים דקה. מנמיכים לאש בינונית וצולים 4 דקות נוספות.

 

  • הכלים באדיבות "גולף & קו"

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג