המבורגר פטריות עם עדשים שחורות ושקדים (צילום: אלון מסיקה)
מתכון של השף חנוך שכטר.
מרכיבים
4 המבורגרים
- 200 גרם (2 כוסות) שקדים מולבנים
- 400 גרם (2 כוסות) עדשים שחורות
- 400 גרם פטריות (קצת פחות מ-2 סלסילות)
- 1 שן שום
- 5 ענפי פטרוזיליה
- 1 כף טימין מיובש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את השקדים במשך לילה (כ-8 שעות) במים מומלחים (מוסיפים חצי כפית מלח על כל כוס מים). מסננים.
- מבשלים את העדשים כ-40 דקות במים רותחים ללא מלח. מסננים ומצננים.
- קוצצים את הפטריות. מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית ומטגנים את הפטריות כ-10 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהן משחימות. מצננים.
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבדים ב-10-7 פולסים, עד שמתקבלת תערובת קצוצה היטב, אבל לא עיסתית.
- מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים (מטרת ההשהיה היא לתת למרכיבים להיקשר, כך שההמבורגר לא יתפרק).
- יוצרים מהתערובת 4 כדורים שווים ומשטחים אותם לקציצות. מניחים בצלחת, מכסים ומניחים במקרר לשעה נוספת.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה. משמנים היטב את ההמבורגרים (חשוב שהם עדיין יהיו קרים) ומניחים במחבת. צולים דקה, מנמיכים לאש בינונית וצולים 4 דקות נוספות.
- הופכים את ההמבורגרים, מגבירים לאש גבוהה וצולים דקה. מנמיכים לאש בינונית וצולים 4 דקות נוספות.
- הכלים באדיבות "גולף & קו"