פשטידת ברוקולי דיאטטית

פשטידה מהירה וקלה להכנה, עם הרבה מאוד ירוקים, גבינות 5% ומעט קמח. תוסיפו סלט בצד, ואתם מסודרים לארוחת ערב

נטע-חן ליבנה

|

16.06.16 | 09:21

פשטידת ברוקולי דיאטטית (צילום: נטע-חן ליבנה)
פשטידת ברוקולי דיאטטית (צילום: נטע-חן ליבנה)

פשטידה קלה מאוד להכנה ודומה בטעמה לקיש, רק בלי הקלתית עתירת החמאה. פרחי הברוקולי מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים, שמסייעים לפעילות מערכת העיכול ושומרים על בריאותה, ומסייעים להפחתת רמות הכולסטרול והסוכר בדם.

 

המרכיבים

(12 מנות, תבנית בגודל 30X22 ס"מ)

 

  • 700 גרם פרחי ברוקולי טריים
  • 1 בצל ירוק, כולל החלק הלבן, קצוץ
  • עלים מ־1 גבעול תימין
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת קוטג' 5%
  • 3 כפות קמח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. מאדים את הברוקולי - בסיר אידוי או בשושנת אידוי בסיר מתאים - במשך כ־10 דקות, עד לריכוך.

3. קוצצים את הברוקולי ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הבצל הירוק, התימין, העירית, הגבינה הלבנה והקוטג'.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אגוז המוסקט ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת לקערת הברוקולי, מתבלים לפי הטעם ומערבבים.

5. בקערה נפרדת, מקציפים קלות את הביצים. מוסיפים לקערת התערובת ומערבבים היטב.

6. יוצקים לתבנית ואופים כ־45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מוציאים ומגישים חם.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, עטופה במקרר.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג