
עוף בפטריות וחלב קוקוס (צילום: ילנה ויינברג)
כמה מתכונים "אוטומטיים" יש לכם? כאלה שמכינים אותם בלי לחשוב פעמיים ובלי להביט אפילו לשנייה בספר מתכונים?
המתכונים האוטומטיים שלי הם בעיקר של עוף, כי זהו החלבון המועדף על בני המשפחה. לא פעם היו פספוסים, שהותירו צלחות הגשה שלמות, אבל עם הזמן גיליתי כלל ברזל שמבטיח הצלחה: כשמדובר בעוף, עדיף לבשל אותו בעדינות ולאורך זמן – כי כך הוא נשאר עסיסי וממש נופל מהעצם.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה וינברג - בבלוג Simply Gourmet
מרכיבים
כ-8 מנות
- 6 כרעיים או עוף גדול מחולק
- 5 שיני שום
- 5 ענפי תימין
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 1 בצל גדול
- 500 גרם פטריות שמפיניון
- 6 פטריות שיטאקה מיובשות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל.
- מנקים ומייבשים את חלקי העוף, ומניחים בתבנית. מוסיפים 4 שיני שום כתושות, עלים מ-4 ענפי תימין, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, עד שחלקי העוף מצופים בתבלינים באופן אחיד. אופים כ-15 דקות, עד שהעוף מזהיב. מוציאים מהתנור.
- קוצצים גס את הבצל, שן השום הנותרת ופטריות השמפיניון. שוטפים את פטריות השיטאקה ומרתיחים מים.
- מחממים מעט שמן זית בסיר שיכול להכיל את העוף. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את השום, שני סוגי הפטריות, ענף תימין, מלח ופלפל שחור, ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מעבירים את העוף לסיר (אם לא השתמשתם בעוף קפוא, אפשר להעביר לסיר גם את הנוזלים שבתבנית), מערבבים ומוסיפים מים רותחים כמעט עד לכיסוי העוף. מכסים ומבשלים על אש בינונית כשעה. מדי פעם בודקים שהרוטב לא הצטמצם מדי ומוסיפים מים במידת הצורך.
- מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה נוספות.