גבינת לבנה ביתית בקלי קלות
3 מרכיבים, כמה דקות של עבודה וכמה שעות של המתנה - זה כל מה שצריך כדי שתהיה לכם לבנה טרייה וטעימה להפליא מחומרים טבעיים בלבד

גבינת לבנה ביתית (צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
כ-700 גרם גבינת לבנה ביתית
- 2 ליטרים חלב
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט כבשים ביו
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר את החלב. מכבים את האש ומצננים לטמפרטורה של 45 מעלות (זו הטמפרטורה האידיאלית עבור החיידקים הטובים שיוצרים את היוגורט). אם אין לכם מדחום, טבלו בחלב אצבע נקייה - הוא צריך להיות חמים, אבל לא יותר מדי, כך שתוכלו להשאיר בתוכו את האצבע במשך 10 שניות בלי שזה יכאב.
- מוסיפים לחלב את היוגורט ומערבבים היטב בכף נקייה. מכסים את הסיר ועוטפים אותו במגבות, כדי לשמור על חום החלב.
- משאירים את הסיר בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, עד שהחלב מתגבש ומתקבלת גבינה שסביבה נוזל.
- מוסיפים לגבינת הלבנה את המלח ומערבבים. מעבירים לבד נקי (הקפידו שיהיה ללא ריחות של סבון או מרכך כביסה) וקושרים לצרור. תולים את הצרור מעל הכיור לניקוז נוזלים, עד שמתקבלת לבנה במרקם הרצוי – התהלך יימשך 24-12 שעות (אפשר לבצע את ניקוז הנוזלים גם במקרר: שמים את צרור הגבינה במסננת, ומניחים את המסננת על סיר או קערה, שיקלטו את הנוזלים. שומרים במקרר).
- מעבירים לקופסה נקייה.