גבינת לבנה ביתית בקלי קלות

3 מרכיבים, כמה דקות של עבודה וכמה שעות של המתנה - זה כל מה שצריך כדי שתהיה לכם לבנה טרייה וטעימה להפליא מחומרים טבעיים בלבד

אסנת לסטרפורסם: 09.06.16 22:45
גבינת לבנה ביתית (צילום: אסנת לסטר)
גבינת לבנה ביתית (צילום: אסנת לסטר)

מרכיבים

כ-700 גרם גבינת לבנה ביתית

 

  • 2 ליטרים חלב
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט כבשים ביו
  • 1 כף מלח

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר את החלב. מכבים את האש ומצננים לטמפרטורה של 45 מעלות (זו הטמפרטורה האידיאלית עבור החיידקים הטובים שיוצרים את היוגורט). אם אין לכם מדחום, טבלו בחלב אצבע נקייה - הוא צריך להיות חמים, אבל לא יותר מדי, כך שתוכלו להשאיר בתוכו את האצבע במשך 10 שניות בלי שזה יכאב.
  2. מוסיפים לחלב את היוגורט ומערבבים היטב בכף נקייה. מכסים את הסיר ועוטפים אותו במגבות, כדי לשמור על חום החלב.
  3. משאירים את הסיר בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, עד שהחלב מתגבש ומתקבלת גבינה שסביבה נוזל.
  4. מוסיפים לגבינת הלבנה את המלח ומערבבים. מעבירים לבד נקי (הקפידו שיהיה ללא ריחות של סבון או מרכך כביסה) וקושרים לצרור. תולים את הצרור מעל הכיור לניקוז נוזלים, עד שמתקבלת לבנה במרקם הרצוי – התהלך יימשך 24-12 שעות (אפשר לבצע את ניקוז הנוזלים גם במקרר: שמים את צרור הגבינה במסננת, ומניחים את המסננת על סיר או קערה, שיקלטו את הנוזלים. שומרים במקרר).
  5. מעבירים לקופסה נקייה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)