ארץ זבת חלב וסלט: סלטים
עם גבינות לכבוד שבועות

3 סלטים מרעננים שיאזנו את העושר של הפשטידות והפסטות: שעועית ירוקה עם קימל וגבינה כחולה, תרד עם יוגורט - וקולרבי וגזר עם פרמזן

סלט שעועית ירוקה לשבועות עם קימל וגבינה כחולה (צילום: רן גולני, סגנון: דריה קרגולה)
סלט שעועית ירוקה לשבועות עם קימל וגבינה כחולה (צילום: רן גולני, סגנון: דריה קרגולה)

סלט שעועית ירוקה לשבועות עם קימל וגבינה כחולה / קלי מגר

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 600 גרם שעועית ירוקה עדינה, מוקפאת
  • 300 גרם גרעיני תירס מתוק, מוקפא או טרי
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • ‭5-4‬ כפות שמן קנולה
  • 1 כף חומץ בן יין
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף סירופ רימונים
  • 2 כפיות זרעי קימל
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 סלסילה (400 גרם) פטריות פורטובלו קטנות, פרוסות
  • 100 גרם גבינה כחולה, חתוכה לפרוסות דקות

 

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. מוסיפים את השעועית ואת גרעיני התירס למים הרותחים, חולטים 2 דקות, מסננים ומעבירים מיד לקערת מי הקרח. משהים דקה ומסננים. שמים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט הפטריות והגבינה. מערבבים ומשהים חצי שעה לספיגת טעמים.
  3. מוסיפים את פרוסות הפטריות ומערבבים. מחלקים את הסלט לכלים אישיים, מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.

 

סלט תרד לשבועות עם יוגורט (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
    סלט תרד לשבועות עם יוגורט(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
     

     

    סלט תרד לשבועות עם יוגורט / עמית דונסקוי

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 400 גרם תרד טרי
    • 1 כוס יוגורט
    • 3 כפות שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
    • 1 כפית צ'ילי גרוס
    • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר

     

    אופן ההכנה

    1. שוטפים היטב את עלי התרד ומסירים מהם את הגבעולים הקשים. שמים בסיר ללא מים ומבשלים כרבע שעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מתרככים. מצננים קצת ומעבירים לקערה.
    2. מוסיפים את היוגורט, השמן והתבלינים ומערבבים. מגישים מיד או שומרים עד יומיים במקרר.

     

    סלט קולרבי וגזר לשבועות עם גבינת פרמזן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
      סלט קולרבי וגזר לשבועות עם גבינת פרמזן(צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
       

       

      סלט קולרבי וגזר לשבועות עם גבינת פרמזן / עידית חייט

       

      מרכיבים

      5 מנות

       

      לסלט

      • 3 קולרבי בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים ואחידים
      • 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למקלות דקים ואחידים
      • 50 גרם גבינת פרמזן, חתוכה לפרוסות דקות בעזרת קולפן

       

      לרוטב

      • 4-3 כפות מיונז
      • ‭1/4‬ כוס שמן זית
      • 2-1‬ כפות מיץ לימון טרי
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את הירקות בקערה ומערבבים. מניחים מעליהם את פרוסות הגבינה.
      2. הרוטב: שמים את המיונז, שמן הזית ומיץ הלימון בכוס ומערבבים היטב. יוצקים על הסלט. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

       

      מרשימות וקלות להכנה: גרסאות משודרגות לפשטידות ברוקולי, פטריות ובצל. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: אפיק גבאי)
      מרשימות וקלות להכנה: גרסאות משודרגות לפשטידות ברוקולי, פטריות ובצל. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: אפיק גבאי)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג