סלט שעועית ירוקה לשבועות עם קימל וגבינה כחולה (צילום: רן גולני, סגנון: דריה קרגולה)
סלט שעועית ירוקה לשבועות עם קימל וגבינה כחולה / קלי מגר
מרכיבים
6 מנות
- 600 גרם שעועית ירוקה עדינה, מוקפאת
- 300 גרם גרעיני תירס מתוק, מוקפא או טרי
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 5-4 כפות שמן קנולה
- 1 כף חומץ בן יין
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף סירופ רימונים
- 2 כפיות זרעי קימל
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 סלסילה (400 גרם) פטריות פורטובלו קטנות, פרוסות
- 100 גרם גבינה כחולה, חתוכה לפרוסות דקות
אופן ההכנה
- ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. מוסיפים את השעועית ואת גרעיני התירס למים הרותחים, חולטים 2 דקות, מסננים ומעבירים מיד לקערת מי הקרח. משהים דקה ומסננים. שמים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט הפטריות והגבינה. מערבבים ומשהים חצי שעה לספיגת טעמים.
- מוסיפים את פרוסות הפטריות ומערבבים. מחלקים את הסלט לכלים אישיים, מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.
סלט תרד לשבועות עם יוגורט / עמית דונסקוי
מרכיבים
4 מנות
- 400 גרם תרד טרי
- 1 כוס יוגורט
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את עלי התרד ומסירים מהם את הגבעולים הקשים. שמים בסיר ללא מים ומבשלים כרבע שעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מתרככים. מצננים קצת ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את היוגורט, השמן והתבלינים ומערבבים. מגישים מיד או שומרים עד יומיים במקרר.
סלט קולרבי וגזר לשבועות עם גבינת פרמזן / עידית חייט
מרכיבים
5 מנות
לסלט
- 3 קולרבי בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות דקים ואחידים
- 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למקלות דקים ואחידים
- 50 גרם גבינת פרמזן, חתוכה לפרוסות דקות בעזרת קולפן
לרוטב
- 4-3 כפות מיונז
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-1 כפות מיץ לימון טרי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים את הירקות בקערה ומערבבים. מניחים מעליהם את פרוסות הגבינה.
- הרוטב: שמים את המיונז, שמן הזית ומיץ הלימון בכוס ומערבבים היטב. יוצקים על הסלט. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.