עוגת גבינת עיזים אפויה
בשיתוף עם משק צוריאל
המרכיבים
תבנית 26 ס”מ
לבסיס
- 1 כוס קמח, מנופה
- 120 גרם חמאת עיזים, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות סוכר חום
- 1 חלמון ביצה
- חצי פקק של תמצית ווניל
- 5 כפיות מים קרים
למלית
- 3 גביעי (סה”כ 300 גרם) יוגורט עיזים
- 700 גרם גבינת תבור – גבינה לאפייה ללא מלח
- 1 כוס סוכר
- 6 ביצים מופרדות
- 5 כפות גדושות קורנפלור
- 5 כפות קמח
- 2 פקקים של תמצית ווניל
- 50 גרם חמאת עיזים מומסת
אופן ההכנה
- שמים בקערת ערבוב את חומרי הבסיס: הקמח, החמאה, הסוכר ולשים בעזרת הידיים עד קבלת בצק מפורר, מוסיפים את החלמון, תמצית הווניל והמים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים.
- משטחים ומהדקים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות למשך כ- 10 דקות מוציאים ומהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מקציפים במיקסר ידני את חלבוני הביצה עם חצי כוס סוכר לקצף חזק ויציב.
- מערבבים היטב בקערה גדולה את כל יתר חומרי העוגה (קודם יבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטובים – כולל חלמונים) עד קבלת תערובת אחידה.
- מקפלים היטב את קצף החלבונים לקערה עם תערובת הגבינה, יוצקים לתבנית עם תחתית העוגה האפויה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-220 מעלות למשך כ- 10 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות את העוגה כשעה נוספת.
- סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כחצי שעה, מוציאים מצננים ומגישים.
המלצת השף:
- מומלץ להגיש בליווי יוגורט עיזים קר.
- לטוויסט מרענן ניתן להוסיף לתחתית העוגה מעט קינמון טחון.
מתמודדי משחקי השף מבשלים לכם ארוחה מהגליל