טעימה מהגליל 2016

קלאסיקה ישראלית: עוגת גבינת עיזים אפויה לחג שבועות

רגע לפני חג השבועות, מתכון קל להכנה של עוגת גבינה עם גבינות עיזים מומסות בליווי של יוגורט עיזים, תמצית וניל וקינמון טחון

טעימה מהגליל

|

07.06.16 | 16:34

עוגת גבינת עיזים אפויה
עוגת גבינת עיזים אפויה

בשיתוף עם משק צוריאל

 

 

המרכיבים

תבנית 26 ס”מ

 לבסיס

  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 120 גרם חמאת עיזים, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 חלמון ביצה
  • חצי פקק של תמצית ווניל
  • 5 כפיות מים קרים

 

למלית
  • 3 גביעי (סה”כ 300 גרם) יוגורט עיזים
  • 700 גרם גבינת תבור – גבינה לאפייה ללא מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים מופרדות
  • 5 כפות גדושות קורנפלור
  • 5 כפות קמח
  • 2 פקקים של תמצית ווניל
  • 50 גרם חמאת עיזים מומסת

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת ערבוב את חומרי הבסיס: הקמח, החמאה, הסוכר ולשים בעזרת הידיים עד קבלת בצק מפורר, מוסיפים את החלמון, תמצית הווניל והמים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים.
  2. משטחים ומהדקים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות למשך כ- 10 דקות מוציאים ומהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
  3. מקציפים במיקסר ידני את חלבוני הביצה עם חצי כוס סוכר לקצף חזק ויציב.
  4. מערבבים היטב בקערה גדולה את כל יתר חומרי העוגה (קודם יבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטובים – כולל חלמונים) עד קבלת תערובת אחידה.
  5. מקפלים היטב את קצף החלבונים לקערה עם תערובת הגבינה, יוצקים לתבנית עם תחתית העוגה האפויה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-220 מעלות למשך כ- 10 דקות.
  6. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות את העוגה כשעה נוספת.
  7. סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כחצי שעה, מוציאים מצננים ומגישים.

 

המלצת השף:

  • מומלץ להגיש בליווי יוגורט עיזים קר.
  • לטוויסט מרענן ניתן להוסיף לתחתית העוגה מעט קינמון טחון.

 

מתמודדי משחקי השף מבשלים לכם ארוחה מהגליל

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד