כך תכינו "קונקורד" מפוארת ובראוניז גבינה עם שוקולד צ'יפס

לכבוד החג הכי לבן בשנה, המותג "מימונ'ס אפייה" והקונדיטור מיקי שמו מעניקים לכם טיפים להכנת עוגת גבינה מוצלחת – כמו בקונדיטוריה

שווה א ההשקעה. עוגת קונקורד מפוארת (צילום וסגנון: יסמין ואריה צלמים)
שווה א ההשקעה. עוגת קונקורד מפוארת (צילום וסגנון: יסמין ואריה צלמים)

לעוגות גבינה, בניגוד לעוגות אחרות, ישנם כללי אפייה קצת שונים. כל מה שנדרש זה קצת תשומת לב על מנת לקבל עוגה טעימה ויפה.

 

 

• זכרו: גובהה של עוגת גבינה נקבע על פי גובה הבלילה בתבנית טרם הכנסת העוגה לתנור. אם בתנור העוגה עלתה, בתום האפייה היא תחזור לגובהה המקורי.

• על מנת שלא תקרוס עוד יותר, חשוב לא להקציף מדי את המסה.

• אם מפרידים ביצים, אך ורק החלבונים יוקצפו עם כל כמות הסוכר שבמתכון כדי לקבל קצף מבריק וקרמי ולא קצף יבש.

• התנור: חממו את התנור בתוכנית רגילה – לא טורבו.

• אדים: הוסיפו סביבה עשירה באדים ע"י הנחת תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. האדים ימנעו את התייבשות העוגה וכתוצאה מכך יאפשרו לעוגה לעלות גבוה.

 

סדקים - מה עושים?

גם אם נוצרו סדקים על העוגה , זה לא נורא! ניתן לקשט אותה במגוון דרכים שלא רק יסתירו את חלקה העליון, אלא יוסיפו שכבה נוספת של טעם ויופי.

 

קירור:

לאחר שהעוגה הצטננה, עדיף לשמור אותה במקרר לילה לפני הגשתה. הקירור מאפשר למלית הגבינה להתייצב ולטעמים להתמזג.

 

שבירת מיתוסים:

אפשר לפתוח את התנור בזמן האפייה וגם להוציא את העוגה אל מחוץ לתנור ולהחזירה – העוגה לא תצנח בגלל זה.

 

עוגת קונקורד

 

 

חומרים:

(תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ)

 

לקלתית:

5 ביצים "L" בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

קורט מלח

1 כוס+ 2 כפות (170 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's

1 כפית אבקת אפיה maimon's

1/4 כוס שמן קנולה

 

למרנג:

1 כוס (200 גרם) סוכר

5 חלבונים "M"

1/2 1 כוסות (190 גרם) אבקת סוכר

 

לקרם שוקולד לבן:

3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד לבן

2 כפות (30 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's או פודינג וניל לבן במיוחד maimon's

 

אופן הכנה:

 

הכנת הקלתית:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח במשך כ-10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאד.

3. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים.

4. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית. מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות.

5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.

6. אופים כ-40 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.

7. פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת.

8. עוטפים 3 שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לעוגה אחרת.

 

הכנת המרנג:

9. מחממים תנור ל- 110 מעלות.

10. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.

11. מנפים לתוך הקערה אבקת סוכר ומקפלים בעזרת מרית באופן ידני.

12. מעבירים את תערובת המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בגודל 1 ס"מ.

13. על גבי נייר אפייה מציירים עיגול בקוטר 26 ס"מ. מזלפים את המרנג לתוך העיגול שציירנו. לצד העיגול מזלפים מקלות מרנג ארוכים.

טיפ! אורכם אינו משנה מכיוון שאחרי האפייה שוברים אותם בגודל הרצוי).

 

הכנת קרם שוקולד לבן:

14. מרתיחים מיכל וחצי של שמנת מתוקה ויוצקים על גבי השוקולד הלבן. ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת מוט בלנדר מערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית וחלקה. שומרים למשך 4-5 שעות או לילה במקרר.

15. מקציפים את התערובת הקרה, השמנת המתוקה שנותרה (מיכל וחצי) והפודינג וניל עד לקבלת קרם שוקולד לבן יציב.

 

הרכבת העוגה:

 

16. מניחים שכבה אחת של קלתית ומעל מורחים שכבה אחת של קרם שוקולד לבן עד ל- 1/2 מגובה התבנית.

17. מניחים שכבת מרנג עגולה וממשיכים למלא את התבנית בקרם שוקולד לבן.

18. מחלצים את העוגה מן התבנית ומקשטים עם מקלות המרנג . ניתן לשבור את המקלות בהתאם לגודל הרצוי.

 

עוגת גבינה בראוניז שוקולד (צילום וסגנון: יסמין ואריה צלמים)
    עוגת גבינה בראוניז שוקולד(צילום וסגנון: יסמין ואריה צלמים)
     

     

    גבינה בראוניז שוקולד צ'יפס

    עוגת גבינה- שוקולד אפויה הפכה לדומיננטית במדפי הקונדיטוריה הישראלית בשנים האחרונות! השילוב של הבראוניז עם הגבינה הישראלית המעט חמצמצה הופך את העוגה לאהובה כל כך.

     

    חומרים:

    לבראוניז:

    תבנית 24

    1 תערובת להכנת בראוניז maimon's

    135 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

    3 ביצים גדולות

    1/2 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48% maimon's

    למלית גבינה:

    500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

    175 גרם שמנת חמוצה

    1 ביצה XL

    1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

    1/2 שקית (5 גרם) סוכר וניל maimon's

    3/4 חבילה (60 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי או פודינג וניל לבן במיוחד maimon's

    לציפוי שוקולד:

    1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

    100 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48% maimon's

     

    אופן הכנה:

    הכנת הבראוניז:

    1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

    2. יוצקים לקערה את התערובת להכנת בראוניז, חמאה, ביצים ושוקולד צ'יפס.

    3. מערבבים כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית אפייה.

    4. אופים כ- 20 דקות. מוציאים ומצננים.

     

     

    הכנת מלית הגבינה:

    • מחממים תנור ל-150 מעלות.
    • בקערת המיקסר מערבלים את כל החומרים למלית גבינה יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה.
    • שופכים את המלית גבינה על הבראוניז ואופים במשך כ-20 דקות.
    • מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-120 וממשיכים לאפות במשך כ- 30-35 דקות עד שהעוגה אינה רוטטת.
    • מקררים את העוגה לאחר האפייה למשך לילה שלם או 6 שעות לפחות עד להתייצבות.

     

    הכנת ציפוי השוקולד:

    • מניחים את השוקולד בקערה.
    • מרתיחים את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ושופכים על גבי השוקולד. ממתינים כדקה.
    • מערבלים עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה.
    • מצפים את העוגה ומגישים.

     

    טיפ! ניתן לקשט את העוגה במעט אגוזים גרוסים, שוקולד לבן מגורר, פקאן מסוכר ועוד.

     

    מה נשאר?

    להפשיל שרוולים ולהתחיל במלאכה. באתר הבית החדש של חברת מימונס תוכלו למצוא מבחר מתכונים מעולים לעוגות גבינה ולמנות נוספות לשבועות.

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד