ארבע עוגות גבינה אפויות לשבועות:
לממהרים, למשקיענים ולהרפתקנים

מעוגה שמתקתקים בכמה דקות בקערה אחת עד לעוגה שמימית עם תפוחים מקורמלים ורוטב טופי: בטוח שתמצאו פה את המתכון שיעשה לכם את החג

מערכת Xnet

|

06.06.16 | 10:53

דורשת השקעה, אבל שווה את זה. עוגת גבינה אפויה עם תפוחים מקורמלים ורוטב טופי  (צילום: אולגה טוכשר)
דורשת השקעה, אבל שווה את זה. עוגת גבינה אפויה עם תפוחים מקורמלים ורוטב טופי (צילום: אולגה טוכשר)
לא צריך מיקסר. עוגת גבינה אפויה קלה (צילום: אפרת סיאצ'י)
לא צריך מיקסר. עוגת גבינה אפויה קלה (צילום: אפרת סיאצ'י)

עוגת גבינה אפויה עם תפוחים מקורמלים ורוטב טופי / אולגה טוכשר

תגידו שאני לא אובייקטיבית, תגידו שאני מתלהבת, תגידו שאני מגזימה - אבל אנא, תכינו את עוגת הגבינה האפויה הזאת! היא ממש לא דיאטטית, היא לא הכי זולה, היא דורשת השקעה מסוימת של זמן - אבל היא כל כך טעימה, יפה ושווה שאתם חייבים לתת לה צ'אנס ולבחור דווקא בה מתוך כל עוגות הגבינה שמציפות את הרשת.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

לתפוחים המקורמלים

  • 1.2 ק"ג תפוחים (כ-7 תפוחים גדולים או 11 קטנים)
  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

 

לתחתית

  • 300 גרם עוגיות פתי בר
  • 60 גרם (כחצי כוס) אגוזי פקאן (אם רוצים, אפשר להחליף אותם באגוזים או שקדים)
  • 140 גרם חמאה מומסת

 

לשכבת הגבינה

  • 225 גרם (1 כוס פחות 1 כף) גבינת שמנת
  • 2 ביצים בטמפרטורת חדר
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 225 גרם (1 גביע + 1 כף גדושה) שמנת חמוצה 15%

 

לרוטב הטופי

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 100 מ"ל (2/3 כוס ועוד 1 כף) שמנת מתוקה

 

להגשה

  • שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה

 

התפוחים המקורמלים

  1. מקלפים את התפוחים, חוצים אותם ומרוקנים את הגרעינים. חותכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים (אם נשארים במחבת נוזלים, מסננים אותם). בינתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה.
  3. מוסיפים למחבת את השמנת הרותחת ומערבבים היטב. מבשלים עוד כמה דקות, עד שכל המרכיבים מתאחדים והשמנת נספגת בתערובת. מכבים את האש ומקררים את התפוחים לטמפרטורת החדר (אפשר במקרר).

 

התחתית

  1. מרסקים במעבד מזון את הפתי בר עם אגוזי הפקאן. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם חולי ורטוב.
  2. אם משתמשים בתבנית עם תחתית מתפרקת, עוטפים אותה היטב מבחוץ עם נייר אלומיניום (כדי שבזמן האפייה לא יחדרו לתוכה מים). מעבירים את התערובת הפירורית לתבנית ומהדקים אותה לתחתית ולדפנות עד לגובה של 5-4 ס"מ. מעבירים את התבנית למקרר.

 

הרכבת העוגה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  2. מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים בקערה את גבינת השמנת והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ותוך ערבוב. מוסיפים גם את השמנת החמוצה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
  3. מסדרים את התפוחים בתבנית ויוצקים עליהם את תערובת הגבינה. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים חמים (המים צריכים להגיע עד ל-3/4 מגובה העוגה). אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה.
  4. מצננים את העוגה כ-30 דקות בטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה לפחות (ועד ליומיים).

 

ההגשה

  1. מכינים את הרוטב: שמים את הסוכר במחבת יבשה ומחממים אותו על אש בינונית, בלי לבחוש, עד שהוא הופך לקרמל ענברי. בינתיים מחממים את השמנת.
  2. ברגע שהסוכר הופך לקרמל מוסיפים למחבת את השמנת (זהירות, התערובת החמה עלולה להתיז), ומערבבים עד שמתקבל טופי סמיך וחום. אם נוצרים גושים, ממשיכים לבשל תוך ערבוב על אש נמוכה, עד שהטופי נהיה אחיד וחלק.
  3. משחררים את עוגת הגבינה האפויה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מוזגים עליה את רוטב הטופי החם ומקשטים בשקדים פרוסים.

 

 

עוגת גבינה אפויה קלה (צילום: אפרת סיאצ'י)
    עוגת גבינה אפויה קלה(צילום: אפרת סיאצ'י)
     

     

    עוגת גבינה אפויה קלה / אפרת סיאצ'י

    עוגת גבינה אפויה שמכינים בקערה אחת בלי מיקסר ובלי הרבה ביצים. כדאי להכין את העוגה יום לפני ההגשה – כך היא תהיה טעימה יותר.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 24 ס"מ

     

    לתחתית

    • 1/3 1 (185 גרם) כוסות קמח רגיל
    • 1 כף גדושה אבקת סוכר
    • 1 חלמון ביצה
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן

     

    לקרם הגבינה

    • 2 ביצים גדולות
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 500 גרם גבינה לבנה
    • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
    • 2 כפות קמח רגיל
    • 1 כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל

     

    לציפוי

    • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
    • 2 כפות מלאות סוכר
    • 1/2 כפית תמצית וניל

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התחתית, עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה. אופים 12 דקות ומוציאים (משאירים את התנור דולק).
    3. מכינים את הקרם: מנגבים את הקערה משאריות הפירורים, שמים בה את הביצים והסוכר ומערבבים במשך כדקה בעזרת מטרפה או כף. מוסיפים את הגבינה והשמנת ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת הפודינג ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
    4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 30 דקות. מנמיכים ל-160 מעלות ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים את העוגה מהתנור, אך לא מכבים אותו.
    5. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בקערה במשך כחצי דקה. יוצקים על העוגה ואופים אותה 10 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו חצי שעה, בלי לפתוח את הדלת.
    6. מוציאים את עוגת הגבינה האפויה מהתנור ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. עוטפים אותה היטב ומכניסים למקרר ללילה לפחות (ועד יומיים).

     

     

    עוגת ריקוטה ושקדים עם דובדבנים (צילום: אורלי חרמש)
      עוגת ריקוטה ושקדים עם דובדבנים(צילום: אורלי חרמש)
       

       

      עוגת ריקוטה ושקדים עם דובדבנים / אורלי חרמש

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 26 ס"מ

       

      לדובדבנים

      • 200 גרם דובדבנים שחורים או אדומים, מגולענים
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 2 כפות מיץ לימון

       

      לעוגה

      • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
      • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
      • קליפה מגוררת מלימון אחד
      • 1/2 כפית מלח
      • אפשרות: 1 כפית תמצית שקדים
      • 2 ביצים
      • 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
      • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
      • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח

       

      לקישוט

      • 1 כף אבקת סוכר
      • דובדבנים טריים

       

      אופן ההכנה

      1. הדובדבנים: שמים בסיר קטן את הדובדבנים, הסוכר, הווניל ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, עד שהסירופ מצטמצם כמעט לגמרי. מצננים.
      2. העוגה: מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
      3. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את החמאה, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון, המלח ותמצית השקדים. מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
      4. ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצים, בזו אחר זו. מוסיפים את הריקוטה, ולאחר שהיא נטמעת בתערובת גם את השקדים והקמח. מערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה – לא יותר.
      5. מוסיפים לקערה את הדובדבנים עם הסירופ, ומערבבים בעדינות עם מרית.
      6. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ויציבה במרכזה, וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
      7. מקררים לטמפרטורת החדר, זורים על העוגה אבקת סוכר ומקשטים בדובדבנים. אפשר לשמור את העוגה עד 5 ימים במקרר, כשהיא מכוסה. מגישים בטמפרטורת החדר.

       

       

      עוגת גבינה-קפה אפויה עם תחתית בצק אגוזים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
        עוגת גבינה-קפה אפויה עם תחתית בצק אגוזים(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
         

         

        עוגת גבינה-קפה אפויה עם תחתית בצק אגוזים / דפנה אוסטר מיכאל

        עוגת גבינה אפויה קלאסית, עם נגיעות עדינות של קפה בבצק הפריך ובציפוי השוקולד הלבן.

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 22 או 24 ס"מ

         

        לתחתית

        • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז
        • 50 גרם חמאה
        • 50 גרם (1/3 כוס ועוד כפית) קמח
        • קורט מלח
        • 3 כפות סוכר
        • 1 חלמון
        • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
        • 1 כפית אבקת קפה אספרסו או אבקת קפה נמס

         

        לתערובת הגבינה

        • 750 גרם גבינה לבנה 5%
        • 1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
        • 5 ביצים מופרדות
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר
        • 100 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) גבינת שמנת או גבינת מסקרפונה
        • גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1 כפות תמצית וניל אמיתית
        • 2 שקיות סוכר וניל
        • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
        • 5 כפות קורנפלור

         

        לציפוי

        • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
        • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
        • 2 כפות קפה אספרסו מוכן מקורר או 1 כפית שטוחה אבקת קפה נמס מומסת ב-2 כפות מים

         

        אופן ההכנה

        1. מרפדים מסננת במגבות נייר ומניחים בה את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה שבהן נשתמש להכנת תערובת הגבינה. שמים את המסננת מעל קערה ומניחים במקרר לשעה לפחות, כדי שהתערובת תגיר נוזלים מיותרים.
        2. התחתית: מחממים את התנור ל-180 מעלות, אופים את אגוזי הלוז כ-5 דקות ומקלפים אותם. שמים את האגוזים במעבד מזון ומרסקים לפירורים דקים.
        3. מוסיפים את החמאה, הקמח, המלח והסוכר, ומעבדים קצרות לתערובת אחידה. מוסיפים גם את החלמון, קליפת הלימון והקפה, ומעבדים קצרות רק עד לאיחוד הבצק.
        4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. אם משתמשים בתבנית עם תחתית מתפרקת, עוטפים אותה היטב מבחוץ עם נייר אלומיניום (כדי שבזמן האפייה לא יחדרו לתוכה מים). משטחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות.
        5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את התחתית במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור, אבל לא מכבים אותו.
        6. מלית הגבינה: מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף מבריק ויציב, אך גמיש.
        7. שמים בקערה נוספת את תערובת הגבינה המסוננת, גבינת השמנת, החלמונים, גרגירי הווניל (או התמצית), סוכר הווניל, קליפת הלימון והקורנפלור. מערבבים לתערובת אחידה.
        8. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינה ומעבירים לתבנית. מיישרים.
        9. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים חמים (המים צריכים להגיע עד ל-3/4 מגובה העוגה). מכניסים לתנור ואופים 15 דקות.
        10. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים כשעה נוספת. 10 דקות לפני סוף האפייה מנמיכים את החום ל-140-130 מעלות.
        11. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו חצי שעה, בלי לפתוח את הדלת.
        12. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. עוטפים אותה היטב ומכניסים למקרר ללילה לפחות (ועד יומיים).
        13. הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד, מחכים דקה ומערבבים היטב עד שהוא נמס לחלוטין. מוסיפים את הקפה ומערבבים.
        14. יוצקים את הציפוי על העוגה. מכסים ומחזירים למקרר לשעה לפחות.
        15. לפני ההגשה אפשר לקשט את העוגה מסביב באגוזי לוז קלויים מעט וגרוסים.

         

         

        אין לכם כוח לאפות? לכו על קינוחי גבינה מרשימים שמכינים בשיא הקלות. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: תומר יקותיאל)
        אין לכם כוח לאפות? לכו על קינוחי גבינה מרשימים שמכינים בשיא הקלות. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: תומר יקותיאל)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד