לחמניות גבינה מהירות עם כרשה ועגבניות מיובשות / אורלי חרמש
מארז קטן וטעים שהוא כמעט ארוחה בפני עצמה. כמובן שלא צריך לחכות לשבועות כדי להכין את הלחמניות האלה: הן יתאימו גם לארוחת 10 בבית הספר, לפיקניק, לדרך כשממהרים וחייבים לאכול משהו או כתוספת לסלט כשרוצים ארוחה זריזה.
לא אוהבים עגבניות מיובשות? החליפו אותן בתירס, פלפל או תוספת אחרת שאתם אוהבים.
מרכיבים
12 לחמניות גבינה בתבנית מאפינס
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינה לאפייה (כמו "טוב טעם" או "כנען")
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית טימין טרי קצוץ
- מעט פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים
- 2 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד)
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- מעט שמן זית לטיגון
- להברשה ולעיטור: ביצה, מעט שומשום ופרג
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית המאפינס.
- קוצצים את הכרשה ומטגנים במעט שמן זית עד להזהבה. מעבירים לצלחת ומצננים.
- שמים בקערה את החמאה, הגבינות, עשבי התיבול, המלח והפלפל, ומערבבים עד לאיחוד (אפשר לערבל את החומרים גם במיקסר עם וו גיטרה או עם מיקסר ידני).
- מוסיפים 2 ביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות הלחמניות).
- מוסיפים את הכרשה ואת העגבניות המיובשות ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת.
- ממלאים את שקעי התבנית בתערובת עד ל-3/4 מגובהם. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום ופרג. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפים מתייצבים ומזהיבים.
- אורלי חרמש כותבת את הבלוג Brown Sugar
לחמניות זיתים מהירות / דורית מנו-טל אור
לחמניות גבינה שמכינים ב-10 דקות וטורפים בעשר שניות.
מרכיבים
כ-20 לחמניות גבינה בתבנית מאפינס
- 3 ביצים
- 250 גרם גבינת קוטג'
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 קופסת שימורים זיתים פרוסים
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- כ-1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הקמח, ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת ומתקבלת עיסה דלילה למדי.
- משמנים קלות את התבנית ויוצקים לשקעים את העיסה עד ל-3/4 מגובהם באמצעות כף. מפזרים מעל שומשום.
- אופים כחצי שעה, עד שהלחמניות מזהיבות.
כתר לחמניות ממולאות / דפנה אוסטר מיכאל
בטיול האחרון שלי לאיטליה הזמנתי במסעדה קטנה את אחת הפיצות הטעימות שאכלתי בחיי. היא נקראה "פיצה אלה נורמה", וכמו הפסטה הסיציליאנית שממנה שאבה השראה היא כוסתה ברוטב עגבניות וחצילים ובפירורי ריקוטה.
לקראת שבועות החלטתי להכין בהשראת הפיצה הזאת לחמניות חגיגיות, שנאפות יחדיו בצורת כתר וממולאות במילוי אלה נורמה. כדי שלא ישעמם, מילאתי חלק מהלחמניות במילוי אחר, של פטה, גאודה ואורגנו.
מרכיבים
18-15 לחמניות
לבצק
- 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח
- 1 כפית סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 250 מ"ל (1 כוס) חלב
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 כף מלח
למילוי האלה נורמה
- שמן זית
- 1 חציל בינוני פרוס
- 15 עגבניות שרי חצויות
- 1 שן שום כתושה
- 4-3 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
- חופן עלי בזיליקום טריים
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס
- אפשרות: מעט שבבי צ'ילי
- 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 3-2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
למילוי הגבינות
- 150 גרם גבינת פטה
- 50 גרם גבינת גאודה או קשקבל, מגוררת
- כ-3 כפות עלי אורגנו או זעתר טריים
- 1 בצל ירוק קצוץ
- 3 כפות שמנת מתוקה
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- מעט פלפל שחור גרוס
לציפוי ולהברשה
- 1 ביצה טרופה
- קצח, שומשום
- כ-20 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
הבצק
- מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, ומוסיפים את הסוכר, השמרים, החלב והביצה. מתחילים ללוש ולאחר 4-3 דקות מוסיפים את החמאה. לשים עוד 2 דקות, מוסיפים גם את המלח ולשים כ-2 דקות נוספות. בסוף הלישה אמור להתקבל בצק רך וגמיש, אך לא דביק. אם הוא יבש מדי, אפשר להוסיף לו עוד מעט חלב.
- מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה וחצי (אפשר להתפיח גם במשך לילה במקרר).
מילוי האלה נורמה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
- חותכים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית ומטפטפים עליהן מעט שמן זית. אופים כ-20 דקות, עד שהחצילים מקבלים גוון חום. חוצים כל פרוסה.
- מחממים במחבת כפית שמן זית. מוסיפים את העגבניות והשום ומטגנים כ-5 דקות, עד לריכוך קל. מקררים ומעבירים לקערה. מוסיפים את העגבניות המיובשות, הבזיליקום והתבלינים, ומערבבים.
מילוי הגבינה
- מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
העיצוב והאפייה
- מחלקים את הבצק ל-18-16 חלקים שווים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים כל חלק למלבן באורך של כ-20 ס"מ.
- ממלאים מחצית מהלחמניות במילוי אלה נורמה: יוצקים לאורך מרכזו של כל מלבן כף גדושה מרוטב העגבניות, מניחים עליו 3-2 חתיכות חציל ומפזרים פטה ופרמזן. מגלגלים לגליל וצובטים את הקצוות שלו, כדי שהמילוי לא "יברח". מעצבים לצורת קשר.
4. ממלאים את המחצית השנייה של הלחמניות במילוי גבינה: מסדרים לאורך מרכז כל מלבן פס של מילוי. יוצרים במחצית מהמלבן חתכים מקבילים, ממרכזו אל השוליים. יוצרים גליל – מתחילים מהצד השלם ומגלגלים לכיוון הצד החתוך. מעצבים לצורת שבלול.
5. מרפדים בנייר אפייה תבנית בקוטר 26-24 ס"מ. מניחים בתבנית כ-10 מהלחמניות: אחת או שתיים באמצע, והשאר מסביבן במעגל צפוף. מניחים את שאר הלחמניות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מכסים את כל הלחמניות בניילון באופן רופף ומתפיחים שעה עד שעה וחצי.
6. כחצי שעה לפני סיום ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
7. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומקשטים בקצח ובשומשום. אופים 50-40 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
8. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בחמאה מומסת.
- דפנה אוסטר מיכאל כותרת את הבלוג "מתנות מתוקות"