מרק יוגורט וחצילים קלויים (צילום: עודד חוברה)
צזיקי (צילום: עודד חוברה)
מרק יוגורט וחצילים קלויים
מרק נהדר ודל קלוריות לצינון ימי הקיץ החמים.
החומרים
(10 מנות, 80 קלוריות למנה)
- 2 חצילים גדולים
- 1/2 1 ליטר יוגורט 3% – 4.5%
- 2 שיני שום, כתושות
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח לפי הטעם
- 2 כפות נענע, קצוצה (לא חובה)
- לקישוט: פטרוזיליה או עגבניות שרי
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מנקבים את החצילים בעזרת מזלג בכמה מקומות. מניחים בתבנית ואופים כ-60-40 דקות, במהלכן הופכים את החצילים מדי פעם.
- מצננים את החצילים, קולפים אותם ושמים בקערת מעבד מזון. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- מקשטים בעלי פטרוזיליה או בעגבניות שרי, ומגישים קר.
צזיקי
מרק בלקני מרענן, עשיר בסידן ובחיידקים ידידותיים
החומרים
(5 מנות, 120 קלוריות)
- 3 מלפפונים, קלופים
- 4 כפות שמיר קצוץ דק
- 1 כף מיץ לימון
- 1 ליטר יוגורט עזים או כבשים 3%
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- פלפל לבן לפי הטעם
- לקישוט: עירית קצוצה
ההכנה
- חותכים את המלפפונים לקוביות לקוביות קטנטנות. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. שומרים בקירור עד ההגשה.
- ההגשה: יוצקים את המרק לקערות אישיות ומפזרים מעל עירית קצוצה.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה