צילום: אפרת מוסקוביץ, עריכה: אוהד פאר
כמה מהיר - ככה טעים. פרוזן יוגורט ביתי (צילום: אפרת מוסקוביץ)
תמיד תהיתי אם אפשר להכין פרוזן יוגורט ביתי, ובדיקה קצרה גילתה לי שהתשובה היא כן - ובקלות.
אם תשכילו לחתוך שלוש בננות בשלות לפרוסות ולשכוח אותן במקפיא למשך שמונה שעות לפחות, תוכלו להכין מהן בלא יותר מ-8 דקות גלידת פרוזן יוגורט במרקם מושלם ובטעם האהוב של בננה-תמר-פקאן.
גם טבעונים, רגישים לחלב ומי שמעוניינים בקינוח פרווה יכולים ליהנות מהפטנט הזה - פשוט צריך להחליף את היוגורט בחלב קוקוס.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"
מרכיבים
6 מנות
- 3 בננות בשלות
- 1/3 כוס (80 מ"ל) יוגורט (השתמשתי ביוגורט עזים 3.5%)
- 1 תמר, מגולען וחתוך
- 4 אגוזי פקאן סיני
אופן ההכנה
- קולפים את הבננות ופורסים אותן. מניחים בכלי אטום או בשקית ומקפיאים ל-8 שעות לפחות.
- שמים במעבד מזון את פרוסות הבננה, היוגורט, התמר ואגוזי הפקאן. טוחנים בפולסים קצרים רק עד שמתקבלת מחית חלקה, כשמדי פעם מסירים את המכסה ובוחשים את המחית כדי שהעיבוד יהיה אחיד (חשוב לעבוד בפולסים כדי שהתערובת תישאר קפואה ולא תתחמם).
- מעבירים את הגלידה לשקית זילוף ומזלפים לתוך 6 גביעים (לחלופין, אפשר ליצור כדורים באמצעות כף גלידה). אפשר לשמור את הגלידה בכלי אטום במקפיא – היא תשמור על מרקמה.