מהלו הלו עד אינג'רה: שוק מיוחד
יציע מאכלים של קהילת הזרים

הזרים שחיים בישראל מביאים אתם אלינו מטבחים מרתקים, ובאירוע שייערך ביפו תוכלו להכיר אותם מקרוב. ויש גם מתכון לקינוח פיליפיני משוגע!

מערכת Xnet

|

01.06.16 | 16:10

מורכב משכבות של דברים טעימים. קינוח הלו הלו פיליפיני (צילום: יעל איזנברג)
מורכב משכבות של דברים טעימים. קינוח הלו הלו פיליפיני (צילום: יעל איזנברג)
במוצאי שבת הקרובה (4.6) ייערך ביפו אירוע אוכל מיוחד, שיציע לישראלים הזדמנות נדירה להכיר את המטבחים של קהילת הזרים שחיים בארץ.

 

באירוע, "שוקולינרי מסביב לעולם", ימכרו בשלניות מהקהילות השונות מאכלים ממדינות מוצאן – הפיליפינים, תאילנד, הודו, אריתריאה, סודן, קולומביה ובורמה. בכל דוכן מזון יחלקו עלונים שבהם מתכון מהמדינה שממנה הגיעה הבשלנית, וכן מידע על האנשים שמגיעים ממנה וחיים בישראל.

 

לצד דוכני האוכל, המבקרים באירוע יוכלו ליהנות מהופעות וכן מיצירות אמנות ועבודות יד של בני הקהילות השונות.

 

הנה טעימה קטנה ממה שתוכלו למצוא בשוק – קינוח פיליפיני מיוחד.

 

הלו הלו – קינוח פיליפיני

"הלו הלו" (Haluhalo) הוא משקה/קינוח נפוץ בפיליפינים. משמעות שמו היא "מעורבב מעורבב", כי הוא מורכב מהמון שכבות של דברים טעימים. בישראל הוא נמכר בדוכנים באזור התחנה המרכזית בתל אביב בימי שישי ושבת, שבהם עובדות סיעוד מהפיליפינים מגיעות לביקור באזור.

 

בישראל קשה להשיג את כל המרכיבים המקוריים שמרכיבים את ההלו הלו – מחית בטטה סגולה, למשל – אבל נמצאו להם תחליפים מקומיים ששומרים על שילוב הטעמים הייחודי של המנה.

 

את המתכון קיבלנו מג'ובי סמירטו.

 

מרכיבים

  • קרח כתוש
  • חלב מרוכז או חלב קוקוס
  • מחית בטטה או גלידת וניל
  • בננה חתוכה לקוביות
  • מנגו חתוך לקוביות
  • גרגירי תירס
  • שעועית לבנה מבושלת
  • פצפוצי אורז מתוקים
  • אפשרות: טפיוקה מבושלת
  • אפשרות: פלאן

 

אופן ההכנה

הסוד ב"הלו הלו" הוא סידור השכבות – אז הכינו כוס גבוהה וכפית ארוכה, וצאו לדרך.

 

סמירטו ממליצה לרפד את תחתית הכוס בפירות, בטפיוקה, בשעועית ובתירס - הכוס צריכה להיות מלאה כמעט עד מחציתה. את היתר יש למלא בקרח כתוש ולצקת מעליו חלב מרוכז.

 

מקשטים את הכל בפצפוצי אורז, מחית בטטה סגולה (או גלידה) ופרוסת פלאן.

 

החלק הקשה, מוטל כעת על הסועד, שצריך להצליח לערבב את כל השכבות הטעימות ביחד.

 

  • "שוקולינרי מסביב לעולם", מוצ"ש (4.6) בשעות 22:00-18:00, רחוב רבי נחמן ביפו. האירוע מופק בשיתוף מסעדת "פארוק בשוק" משוק הפשפשים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד