
נוּדי: כופתאות ריקוטה ברוטב כרשה ותרד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
לפני כמה חודשים ראיתי תוכנית של השף ג'יימי אוליבר, שבה הוא הכין ארוחה איטלקית. אחת המנות שכיכבו בתוכנית היתה"נוּדי" (Gnudi) – ומיד ידעתי שאכין אותה לקראת שבועות.
הנודי הם רביולי גבינה "עירומים" – כלומר, ללא מעטפת הבצק. פשוט מכינים כדורים ממילוי הגבינה, מבשלים אותם ברוטב ומגישים. אני בחרתי לתבל את הכדורים בבזיליקום ובישלתי אותם ברוטב ירוק של תרד וכרשה.
מרכיבים
6-4 מנות
לכדורי הריקוטה
- 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפות גבינת מוצרלה מגוררת
- 1 ביצה
- 10 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
- 3 כפות קמח סמולינה לפסטה או קמח לבן רגיל
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- מעט מלח
- פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 1 כף חמאה
- 1/2 כרשה בינונית (החלק הלבן בלבד), קצוצה
- 2 כוסות עלי תרד
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- מעט מלח
- פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- 3 כפות שמנת מתוקה
בנוסף
- לקימוח הכדורים: 4-3 כפות קמח סמולינה לפסטה או 3-4 כפות קמח רגיל מעורבב עם כפית סולת
- להגשה: גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
כדורי הריקוטה
- מסננים את הריקוטה מהנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הנודי ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3-2 ס"מ ומניחים אותם במגש מקומח בקמח פסטה. מגלגלים את הכדורים כדי שיצופו בקמח מכל הצדדים. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועד לילה).
הרוטב
- מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את הכרשה כמה דקות, עד שהיא מתרככת. מוסיפים את התרד ומטגנים 3-2 דקות נוספות, עד שהוא מאבד מנפחו. מוסיפים את החלב והתבלינים ומבשלים עוד דקה.
- מעבירים את הרוטב לבלנדר וטוחנים עד שהוא חלק לחלוטין.
- יוצקים את הרוטב לסיר נמוך ורחב ומוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה עדינה על להבה נמוכה ומכבים את האש.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח. מבשלים את הנודי במים במשך חצי דקה-דקה ומעבירים עם כף מחוררת לסיר עם הרוטב.
- מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד.