נוּדי: כופתאות ריקוטה
ברוטב כרשה ותרד

מה קורה כשלאיטלקים אין כוח להכין רביולי? הם "מפשיטים" אותם ומכינים רק את המילוי - ומקבלים כדורי גבינה נהדרים ששוחים ברוטב עשיר

דפנה אוסטר מיכאל

|

30.05.16 | 23:03

נוּדי: כופתאות ריקוטה ברוטב כרשה ותרד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
נוּדי: כופתאות ריקוטה ברוטב כרשה ותרד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

לפני כמה חודשים ראיתי תוכנית של השף ג'יימי אוליבר, שבה הוא הכין ארוחה איטלקית. אחת המנות שכיכבו בתוכנית היתה"נוּדי" (Gnudi) – ומיד ידעתי שאכין אותה לקראת שבועות.

 

הנודי הם רביולי גבינה "עירומים" – כלומר, ללא מעטפת הבצק. פשוט מכינים כדורים ממילוי הגבינה, מבשלים אותם ברוטב ומגישים. אני בחרתי לתבל את הכדורים בבזיליקום ובישלתי אותם ברוטב ירוק של תרד וכרשה.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

לכדורי הריקוטה
  • 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 ביצה
  • 10 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
  • 3 כפות קמח סמולינה לפסטה או קמח לבן רגיל
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • מעט מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

  • 1 כף חמאה
  • 1/2 כרשה בינונית (החלק הלבן בלבד), קצוצה
  • 2 כוסות עלי תרד
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • מעט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • 3 כפות שמנת מתוקה

 

בנוסף

  • לקימוח הכדורים: 4-3 כפות קמח סמולינה לפסטה או 3-4 כפות קמח רגיל מעורבב עם כפית סולת
  • להגשה: גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

 

כדורי הריקוטה
  1. מסננים את הריקוטה מהנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הנודי ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3-2 ס"מ ומניחים אותם במגש מקומח בקמח פסטה. מגלגלים את הכדורים כדי שיצופו בקמח מכל הצדדים. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועד לילה).

 

הרוטב
  1. מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את הכרשה כמה דקות, עד שהיא מתרככת. מוסיפים את התרד ומטגנים 3-2 דקות נוספות, עד שהוא מאבד מנפחו. מוסיפים את החלב והתבלינים ומבשלים עוד דקה.
  2. מעבירים את הרוטב לבלנדר וטוחנים עד שהוא חלק לחלוטין.
  3. יוצקים את הרוטב לסיר נמוך ורחב ומוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה עדינה על להבה נמוכה ומכבים את האש.
  4. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח. מבשלים את הנודי במים במשך חצי דקה-דקה ומעבירים עם כף מחוררת לסיר עם הרוטב.
  5. מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג