עוגת גבינה אפויה מופחתת קלוריות

גרסה דיאטטית יותר לעוגת הגבינה הקלאסית: מופחתת שומן וסוכר, בלי פודינג וניל (בכלל!) ובטעם מרענן וקליל. וכל התענוג הזה ב-110 קלוריות לפרוסה

נטע-חן ליבנה

|

30.05.16 | 22:36

עוגת גבינה מופחתת קלוריות (צילום: נטע-חן ליבנה)
עוגת גבינה מופחתת קלוריות (צילום: נטע-חן ליבנה)

מי לא מכיר את עוגת הגבינה הקלאסית של פעם? כן, זו עם הפודינג וניל, שמלווה אותנו כבר שנים. לכבוד שבועות החלטתי להכין אותה בגרסה דיאטטית: במקום גבינת השמנת השתמשתי בגבינת 5%, ואת השמנת  30% המרתי בשמנת חמוצה 9%. על האינסטנט פודינג וניל המיתולוגי ויתרתי לגמרי, כי באמת שאין סיבה להוסיף כ"כ הרבה סוכר לעוגה. והאמת, שבלעדיו היא יוצאת הרבה יותר טעימה וקלילה.

 

המרכיבים

20 פרוסות בתבנית בקוטר 24 ס"מ, 110 קלוריות לפרוסה (ללא רוטב השוקולד)

 

  • 5 ביצים, מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר 
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 9%
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ מ-1/2 לימון גדול (2-3 כפות)
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון

 

 

ההכנה

  1. מניחים במדף התחתון של התנור תבנית עמוקה עם מים עד לגובה שני שליש ממנה. ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. שמים בקערה גדולה את החלמונים, הגבינה, השמנת, הקורנפלור, תמצית הווניל, המיץ וגרידת הלימון ומערבבים לעיסה אחידה.
  3. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב.  
  4. מוסיפים 1/2 מהקצף לעיסת הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את יתר הקצף  ומערבבים בעדינות.
  5. משמנים את התבנית, יוצקים את העיסה ואופים 15 דקות. מוציאים בזהירות מהתנור, ובעזרת סכין משחררים את העוגה מדפנות התבנית. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, ואופים עוד כשעה או עד שהעוגה מזהיבה. מכבים את התנור אך משאירים בתוכו את העוגה עד לצינון מלא. 

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד