
לזניה חלבית עם ארבע גבינות (צילום: סטודיו דרור כץ)
לזניה חלבית עם ארבע גבינות
המתכון באדיבות רשת מסעדות "טרנטינו".
מרכיבים
תבנית בגודל 30X40 ס"מ
- 15-10 דפי לזניה – רגילים או בטעם תרד
- 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
למלית הגבינות
- 500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 120 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
לרוטב העגבניות
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 גבעול סלרי, ללא העלים, קצוץ
- 1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1 כף שמן זית
- 500 גרם עגבניות מרוסקות, טריות או מקופסה (רצוי להשתמש בשימורים איטלקיים)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קורט סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מלית הגבינות: מערבבים היטב את כל המרכיבים.
- הרוטב: מאדים את הירקות בשמן הזית במשך כמה דקות, עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומתבלים. מבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מבשלים את דפי הלזניה 3 דקות במים רותחים עם מעט מלח. מסננים.
- יוצקים לתבנית רבע מכמות רוטב העגבניות ומניחים מעל 3-2 עלי לזניה. יוצקים מעל עוד רבע מהרוטב ומניחים 3-2 עלים נוספים.
- מפזרים בתבנית מחצית ממלית הגבינות, מניחים עליה 3-2 דפי לזניה ויוצקים מעל רבע מרוטב העגבניות.
- מפזרים מעל את המחצית השנייה של מלית הגבינות, מכסים ב-3-2 דפי לזניה ויוצקים מעל את יתרת רוטב העגבניות.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב לדפנות. יוצרים בנייר 2 חורים ליציאת האדים ואופים 20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום. מפזרים על הלזניה החלבית גבינת מוצרלה מגורדת ואופים עוד כמה דקות, עד שהגבינה נמסה.

פסטה עם ריקוטה פרסקה, תרד ואגוזי פקאן(צילום: דניאל לילה)
פסטה עם ריקוטה פרסקה, תרד ואגוזי פקאן
פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה - אבל לגמרי לא כבדה! האחראי לקסם הוא השילוש המוצלח של גבינת ריקוטה פרסקה, שנותנת מרקם שמנתי בלי אחוזי שומן גבוהים; אגוזי פקאן, שמעשירים את הטעם ומוסיפים קראנצ'יות; ותרד שאחראי לצבע ולרעננות.
המתכון באדיבות מחלבות "גד".
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 חבילה (500 גרם) לינגוויני או ספגטי
לרוטב
- 40 גרם חמאה
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 3-2 שיני שום קצוצות דק
- 200 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
- קליפה מגוררת דק מלימון אחד
- 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
- אגוז מוסקט טחון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
להגשה
- 2/3 כוס (70 גרם) אגוזי פקאן שבורים גס
- 50 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה
- מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.
- מכינים את הרוטב: מוסיפים למחבת את החמאה וממיסים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים את התרד וקליפת הלימון ומאדים כ-2 דקות, עד שהתרד מתרכך.
- מוסיפים את הריקוטה פרסקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה.
- מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול ומבשלים פסטה לדרגת אל-דנטה. שומרים 2 כוסות ממי הבישול ומסננים.
- יוצקים 3 מצקות ממי בישול הפסטה לרוטב הריקוטה, מערבבים ומביאים לסף רתיחה (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מצקת ממי בישול הפסטה). טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.
- מפזרים את האגוזים על הפסטה ומגלפים מעל תלתלי פרמזן בעזרת קולפן ירקות. מגישים מיד.

פנה ברוטב שמנת-בטטה(צילום: שי אשכנזי)
פנה ברוטב שמנת-בטטה
המתכון באדיבות מסעדת "קינג ג'ורג'" בראשון לציון.
מרכיבים
4מנות
- 600 גרם (קצת יותר מחבילה) פסטה מסוג פנה
- כ-400 גרם בטטה (בערך בטטה אחת), חתוכה לקוביות
- עלים מ-4 גבעולי טימין
- 2 כפיות סוכר (רצוי חום)
- מלח
- פלפל לבן טחון
- מעט שמן זית
- מעט חמאה לטיגון
- 2 בצלים קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- פלפל שחור
- 1 מכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה עם 32% שומן
- כ-1/2 כוס (כ-120 מ"ל) יין לבן
- קורט אגוז מוסקט טחון
- כמה עלי בזיליקום
- 8-6 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את קוביות הבטטה עם עלי הטימין, הסוכר, מעט מלח, פלפל לבן ומעט שמן זית.
- מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית בשכבה אחידה. אופים כ-20 דקות, עד שהקוביות מתרככות (הקפידו שהן לא יהיו רכות מדי, כדי שלא יתפרקו אחר כך בבישול).
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים חמאה בסיר שיוכל להכיל אחר כך את הפסטה ואת קוביות הבטטה. מוסיפים לסיר את הבצל, ומטגנים אותו על אש בינונית עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה, השום, פלפל שחור ומלח. ממשיכים לטגן כ-2 דקות.
- מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, היין ואגוז המוסקט, ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות ברתיחה עדינה, עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב.
- מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בבצל קצוץ ובעלי בזיליקום.