פנה מלוא הטנא:
מתכוני פסטה לשבועות

שלושה מתכונים איטלקיים שיוסיפו המון שמחה וצבע לשולחן שבועות שלכם: לזניה חלבית עם 4 גבינות, פסטה בריקוטה ואגוזים - ופנה בטטה-שמנת

מערכת Xnet

|

29.05.16 | 22:50

לזניה חלבית עם ארבע גבינות (צילום: סטודיו דרור כץ)
לזניה חלבית עם ארבע גבינות (צילום: סטודיו דרור כץ)

לזניה חלבית עם ארבע גבינות

המתכון באדיבות רשת מסעדות "טרנטינו".

 

מרכיבים

תבנית בגודל 30X40 ס"מ

 

  • 15-10 דפי לזניה – רגילים או בטעם תרד
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

 

למלית הגבינות

  • 500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 120 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט

 

לרוטב העגבניות

  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 גבעול סלרי, ללא העלים, קצוץ
  • 1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כף שמן זית
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות, טריות או מקופסה (רצוי להשתמש בשימורים איטלקיים)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מלית הגבינות: מערבבים היטב את כל המרכיבים.
  3. הרוטב: מאדים את הירקות בשמן הזית במשך כמה דקות, עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומתבלים. מבשלים כ-5 דקות נוספות.
  4. מבשלים את דפי הלזניה 3 דקות במים רותחים עם מעט מלח. מסננים.
  5. יוצקים לתבנית רבע מכמות רוטב העגבניות ומניחים מעל 3-2 עלי לזניה. יוצקים מעל עוד רבע מהרוטב ומניחים 3-2 עלים נוספים.
  6. מפזרים בתבנית מחצית ממלית הגבינות, מניחים עליה 3-2 דפי לזניה ויוצקים מעל רבע מרוטב העגבניות.
  7. מפזרים מעל את המחצית השנייה של מלית הגבינות, מכסים ב-3-2 דפי לזניה ויוצקים מעל את יתרת רוטב העגבניות.
  8. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב לדפנות. יוצרים בנייר 2 חורים ליציאת האדים ואופים 20 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום. מפזרים על הלזניה החלבית גבינת מוצרלה מגורדת ואופים עוד כמה דקות, עד שהגבינה נמסה.

 

פסטה עם ריקוטה פרסקה, תרד ואגוזי פקאן (צילום: דניאל לילה)
    פסטה עם ריקוטה פרסקה, תרד ואגוזי פקאן(צילום: דניאל לילה)

     

    פסטה עם ריקוטה פרסקה, תרד ואגוזי פקאן

    פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה - אבל לגמרי לא כבדה! האחראי לקסם הוא השילוש המוצלח של גבינת ריקוטה פרסקה, שנותנת מרקם שמנתי בלי אחוזי שומן גבוהים; אגוזי פקאן, שמעשירים את הטעם ומוסיפים קראנצ'יות; ותרד שאחראי לצבע ולרעננות.

     

    המתכון באדיבות מחלבות "גד".

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • ‏1 חבילה (500 גרם) לינגוויני או ספגטי

     

    לרוטב

    • ‏40 גרם חמאה
    • ‏1 בצל בינוני קצוץ דק
    • ‏3-2 שיני שום קצוצות דק
    • ‏200 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
    • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
    • 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
    • אגוז מוסקט טחון
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    להגשה

    • ‏2/3 כוס (70 גרם) אגוזי פקאן שבורים גס
    • ‏‎50 גרם גבינת פרמזן

     

    אופן ההכנה

    1. ‏מחממים מחבת ללא שמן על להבה בינונית. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים לצלחת.
    2. ‏מכינים את הרוטב: מוסיפים למחבת את החמאה וממיסים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
    3. ‏מוסיפים את התרד וקליפת הלימון ומאדים כ-2 דקות, עד שהתרד מתרכך.
    4. ‏מוסיפים את הריקוטה פרסקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה.
    5. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול ומבשלים פסטה לדרגת אל-דנטה. שומרים 2 כוסות ממי הבישול ומסננים.
    6. ‏יוצקים 3 מצקות ממי בישול הפסטה לרוטב הריקוטה, מערבבים ומביאים לסף רתיחה (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מצקת ממי בישול הפסטה). טועמים ומתקנים תיבול.
    7. ‏מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.
    8. ‏מפזרים את האגוזים על הפסטה ומגלפים מעל תלתלי פרמזן בעזרת קולפן ירקות. מגישים מיד.

     

    פנה ברוטב שמנת-בטטה (צילום: שי אשכנזי)
      פנה ברוטב שמנת-בטטה(צילום: שי אשכנזי)
       

       

      פנה ברוטב שמנת-בטטה

      המתכון באדיבות מסעדת "קינג ג'ורג'" בראשון לציון.

       

      מרכיבים

      4מנות

       

      • 600 גרם (קצת יותר מחבילה) פסטה מסוג פנה
      • כ-400 גרם בטטה (בערך בטטה אחת), חתוכה לקוביות
      • עלים מ-4 גבעולי טימין
      • 2 כפיות סוכר (רצוי חום)
      • מלח
      • פלפל לבן טחון
      • מעט שמן זית
      • מעט חמאה לטיגון
      • 2 בצלים קצוצים
      • 2 שיני שום קצוצות
      • פלפל שחור
      • 1 מכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה עם 32% שומן
      • כ-1/2 כוס (כ-120 מ"ל) יין לבן
      • קורט אגוז מוסקט טחון
      • כמה עלי בזיליקום
      • 8-6 גבעולי בצל ירוק קצוצים

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
      2. מערבבים את קוביות הבטטה עם עלי הטימין, הסוכר, מעט מלח, פלפל לבן ומעט שמן זית.
      3. מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית בשכבה אחידה. אופים כ-20 דקות, עד שהקוביות מתרככות (הקפידו שהן לא יהיו רכות מדי, כדי שלא יתפרקו אחר כך בבישול).
      4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
      5. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים חמאה בסיר שיוכל להכיל אחר כך את הפסטה ואת קוביות הבטטה. מוסיפים לסיר את הבצל, ומטגנים אותו על אש בינונית עד שהוא מזהיב.
      6. מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה, השום, פלפל שחור ומלח. ממשיכים לטגן כ-2 דקות.
      7. מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, היין ואגוז המוסקט, ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות ברתיחה עדינה, עד שהרוטב מסמיך מעט.
      8. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב.
      9. מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בבצל קצוץ ובעלי בזיליקום.

       

      ומה לגבי קנלוני במילוי קרם גבינה ואגוזים? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: דודו אזולאי)
      ומה לגבי קנלוני במילוי קרם גבינה ואגוזים? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: דודו אזולאי)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג