צילום: אמיר יהל

הג'וב האיטלקי: ארבעה מתכונים צבעוניים ומשמחים עם פסטה

היא קלילה, מהירת הכנה, והתגעגענו אליה נורא. עם צוות המרכיבים הנכון היא גם תסגור לכם ארוחה שלמה ומזינה. ארבע מנות פסטה שיעזרו לחזור לשגרה

פוזילי עם ברוקולי ופלפל קראנצ'י (צילום: יוסי סליס)
פוזילי עם ברוקולי ופלפל קראנצ'י (צילום: יוסי סליס)

בניגוד לאמונה הרווחת, פסטה מחיטת דורום, אפילו כזו מקמח לבן, שבושלה אל דנטה, כלומר לא רכה מדי - היא בעלת ערך גליקמי נמוך יחסית ולכן מהווה מזון מזין, משביע ובריא. כעת, כשהטמפרטורות בחוץ עולות, הפסטה היא בסיס נהדר למגוון של מנות.

 

פוזילי עם ברוקולי ופלפל קראנצ'י

מרכיבים ל־5 מנות:

1 כפית מלח

  • 500 גרם רומנסקו ברוקולי מפורק לעלים
  • 500 גרם פסטה פוזילי
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • קורט כורכום
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 3 פלפלים מתוקים ארוכים, מיובשים

 

אופן ההכנה

1. מרתיחים 5 ליטר מים עם מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את הברוקולי ומבשלים 5 דקות עד שהמזלג ננעץ בקלות. מוציאים את הברוקולי בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.

2. מבשלים את הפסטה במי הברוקולי לפי הוראות היצרן ומסננים.

3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את השום הכתוש על אש קטנה 3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, מתבלים במלח, בפלפל ובכורכום ומכבים את האש.

4. מחממים במחבת אחרת את 2 כפות שמן הזית הנותרות, שוברים את הפלפלים לחתיכות גדולות ומוסיפים לשמן החם ל־10 שניות בלבד. מוציאים את הפלפלים מהמחבת ומפזרים עליהם מעט מלח.

5. מוסיפים את הפסטה למחבת עם הברוקולי ומבשלים יחד 2 דקות. מעבירים לצלחת ההגשה ומוסיפים מעל את הפלפלים המטוגנים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 544 קלוריות; 80 גרם פחמימות; 16 גרם חלבון, 17 גרם שומן.

 

ספגטי קפליני בלימון

ספגטי קפליני בלימון (צילום: יוסי סליס)
    ספגטי קפליני בלימון(צילום: יוסי סליס)

     

    מרכיבים ל־5 מנות:

    • 1 כפית מלח
    • 500 גרם קפליני
    • 10 אספרגוסים
    • 4 לימונים סחוטים למיץ
    • 25 גרם חמאה
    • קליפת לימון מגורדת
    • מיץ מ־1/2 לימון
    • מלח פלפל, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים 5 ליטר מים עם מלח ומבשלים את הספגטי למצב אל דנטה (1 דקה פחות מהוראות היצרן).

    2. מאדים את האספרגוס מעל סיר עם מים רותחים, מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים כל אספרגוס

    ל־4 חתיכות.

    3. מחממים מחבת על אש קטנה, מוסיפים את החמאה, מגרדים פנימה את קליפת הלימון, מוסיפים את מיץ הלימון ואת האספרגוס, ומבשלים 2 דקות.

    4. מוסיפים את הפסטה למחבת עם 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 423 קלוריות, 80 גרם פחמימות, 13 גרם חלבון, 5 גרם שומן .

     

    פנה בגבינת גורגונזולה

    פנה בגבינת גורגונזולה (צילום: יוסי סליס)
      פנה בגבינת גורגונזולה(צילום: יוסי סליס)

       

      מרכיבים ל־5 מנות:

      • 1 כף מלח
      • 1 חבילת עלי תרד
      • 500 גרם פסטה פנה
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 200 גרם גבינת גורגונזולה
      • 100 גרם אגוזי מלך
      • מלח ופלפל, לפי הטעם

       

      אופן ההכנה

      1. מרתיחים 5 ליטר מים עם מלח, חולטים את עלי התרד למשך 3 דקות ומוציאים בכף מחוררת.

      2. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (1 דקה פחות מהוראות היצרן) במי התרד.

      3. מעבדים את עלי התרד עם שמן הזית בבלנדר עד למרקם פירה.

      4. מחממים במחבת את פירה התרד עם הגבינה ו־1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, עד שהגבינה נמסה.

      5. מסננים את הפסטה המוכנה ומעבירים למחבת עם הפירה. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 764 קלוריות, 76 גרם פחמימות, 24 גרם חלבון, 40 גרם שומן.

        

      ריגטוני בפילה לוקוס

      ריגטוני בפילה לוקוס (צילום: יוסי סליס)
        ריגטוני בפילה לוקוס(צילום: יוסי סליס)

         

        מרכיבים ל־5 מנות:

        • 500 גרם ריגטוני
        • 1/4 כוס שמן זית
        • 2 שיני שום
        • 1 כפית שטוחה פלפל אדום חריף, יבש
        • 400 גרם פילה לוקוס, חתוך לקוביות קטנות
        • 1/3 כוס יין לבן יבש
        • 10 עגבניות שרי חצויות
        • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
        • קומץ עלי פטרוזיליה קצוצים
        • קומץ עלי בזיליקום קצוצים

         

        אופן ההכנה

        1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

        2. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השום, הפלפל החריף, קוביות הדג והיין. מערבבים כדקה, מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 5 דקות.

        3. מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת. מערבבים הכל בעדינות, מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 584 קלוריות; 76 גרם פחמימות; 31 גרם חלבון, 15 גרם שומן.

         

        • השף האורח: מסימילאנו די מטאו
        • סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
        • ערכים תזונתיים:  נירה אורלנד, דיאטנית קלינית 

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
        שף אורח: מסימיליאנו די מטאו, פרזנטור מטבחי דא קוצ'ינה; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'; ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד