
עוף בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וירקות (צילום: עודד חוברה)
המרכיבים
6 מנות, 375 קלוריות למנה שהיא ארוחה מלאה
- 6 רבעי עוף ללא עור, מחולקים לשניים
- 6 תפוחי אדמה, קלופים
- 1 בטטה, קלופה ופרוסה לעיגולים
- 2 כוסות של ירקות חתוכים, שאתם אוהבים (לדוגמה: פרחי כרובית, קישואים, פלפלים אדומים)
- 2 עגבניות, חתוכות לרבעים
- 2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 6 שיני שום גדולות, וקלופות
לתערובת התבלינים:
- 1/2 כוס מים
- עלים מ-2 ענפי רוזמרין
- 2 כפיות (גדושות) פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק עוף, רצוי אורגנית
- 1 כף אבקת מרק בצל, רצוי אורגנית
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- שמים את התבלינים והמים בקערה גדולה ומערבבים היטב. משרים את חלקי העוף ברוטב לפחות שעה במקרר ואפשר גם לילה שלם.
- מוציאים את חלקי העוף מהקערה, שמים בתוכה את תפוחי האדמה, הבטטה, הבצל, העגבניות והשום, ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית אפיה עמוקה את הירקות, מניחים מעל את חלקי העוף ויוצקים את הרוטב הנותר.
- מכסים את התבנית בנייר כסף וצולים בחום גבוה (200 מעלות) כשעה וחצי. מסירים את נייר הכסף, בודקים אם תפוחי האדמה רכים וצולים עוד כרבע שעה.
- ליאורה חוברה
היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה