
עוגת שיש קפה-שוקולד (צילום: מיכל שמיר)
בתפריט של רשת בתי קפה ידועה כיכבה במשך שנים רבות עוגת שיש "שוקו-אספרסו" בחושה, שקניתי באופן קבוע. משום מה, בשלב כלשהו הם הפסיקו למכור אותה - אבל לא אמרתי נואש והחלטתי לפתח מתכון משלי שיהיה דומה לה ככל האפשר.
בסוף הגעתי לתוצאה המיוחלת: עוגת שיש קפה-שוקולד רכה, עסיסית ולא מתוקה מדי שקשה להפסיק ליישר (ואני אומרת את זה מניסיון, כי אני מכינה אותה כמעט בכל סוף שבוע).
- עוד מתכונים קלים ומעולים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק קטנות באורך 22-20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק רגילה + 2 מאפינס
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין
- 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) אספרסו או קפה נמס מכף גדושה של אבקה
- 1/4 כוס (80 גרם) יוגורט (או לגרסה פרווה – 1/4 כוס מים + 1/2 כפית מיץ לימון)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה או חמניות
- 75 גרם שוקולד מריר
- 1 כף חלב (או לגרסה פרווה – מים או חלב צמחי, כמו סויה או שקדים)
- 1 כף גדושה אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבניות.
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה. מערבבים בקערה נפרדת את הקפה והיוגורט.
- מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מורידים למהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את השמן ולאחר מכן את תערובת הקפה והיוגורט.
- מוסיפים את תערובת הקמח ב-3 סבבים ומעבדים לאחר כל הוספה רק עד שהוא נטמע בתערובת.
- ממיסים את השוקולד עם החלב והקקאו במיקרוגל או בסיר כפול. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מעבירים 1/4 מבלילת העוגה לקערת השוקולד המומס ומערבבים היטב.
- מעבירים את יתרת הבלילה לתבניות. בעזרת כף מניחים מעל תלוליות של התערובת הכהה ומערבבים קלות ליצירת דוגמה של שיש.
- אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.