קרטושקע דלוקס: תפוחי
אדמה משודרגים למדורה

חכו עם נייר הכסף! לפני שאתם עוטפים תפודים למדורה, למה שלא תהפכו אותם למעניינים יותר עם תוספת בצל ורוזמרין או מילוי של רוטב בולונז?

מערכת Xnet

|

24.05.16 | 23:19

תפוחי אדמה במדורה עם בצלצלים, רוזמרין ודבש (צילום: אסנת לסטר)
תפוחי אדמה במדורה עם בצלצלים, רוזמרין ודבש (צילום: אסנת לסטר)

תפוחי אדמה במדורה עם בצלצלים, רוזמרין ודבש / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה שרה אלמלם מטבריה.

 

מרכיבים
  • 5 תפוחי אדמה קטנים
  • 5 בצלים קטנים או בצלי שאלוט
  • 1/2 כוס מחטי רוזמרין יבשים או טריים (אם משתמשים ברוזמרין טרי רצוי לקצוץ את המחטים או לכתוש אותם במכתש ועלי)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את הרוזמרין, השום, הדבש, שמן הזית, הכורכום והמלח. מוסיפים את תפוחי האדמה והבצלים, ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
  2. עוטפים היטב את תפוחי האדמה והבצלים בנייר אלומיניום – אפשר לעטוף אותם בזוגות או ברביעיות (רצוי להשתמש בשתי שכבות).
  3. צולים כ-40 דקות בגחלים שבשולי המדורה – לא במקום שבו עדיין יש אש חזקה. כדי לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים דוקרים אותם עם סכין או שיפוד דרך נייר האלומיניום.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית "סיר לשבת", המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00

 

תפוחי אדמה של מדורה עם בולונז כפרי (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
    תפוחי אדמה של מדורה עם בולונז כפרי(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    תפוחי אדמה של מדורה עם בולונז כפרי / עמית דונסקוי, "לאשה"

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 8 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, בקליפתם
    • 1 כף מלח

     

    לרוטב הבולונז
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
    • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
    • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
    • 300 גרם בשר בקר טחון (מומלץ נתח צוואר)
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • 1 עגבנייה מגוררת
    • 1 כף רסק עגבניות
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1/4 כוס מים רותחים

     

    אופן ההכנה
    1. הבולונז: מחממים את השמן במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפל האדום, ומטגנים עוד כדקה.
    2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים. מוסיפים גם את העגבנייה המגוררת, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומערבבים.
    3. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ-25 דקות, עד שהרוטב מבושל וסמיך. מסירים מהכיריים, מניחים לצינון קל ומעבירים לקופסה סגורה (אפשר להכין עד יומיים מראש, ולאחסן במקרר).
    4. תפוחי האדמה: מנקים היטב את תפוחי האדמה. מניחים אותם בסיר עם מים, מוסיפים כף מלח ומבשלים כ-30 דקות, עד שסכין ננעצת בהם בקלות. מסירים מהכיריים ומסננים את המים. מצננים קלות ועוטפים כל תפוח אדמה ברדיד אלומיניום (אפשר להכין עד שעתיים לפני היציאה למדורה).
    5. בשטח: חוצים כל תפוח אדמה לאורכו, אבל משאירים את שני החצאים מחוברים בקצה. מניחים כף גדושה מהבולונז, סוגרים ברדיד האלומיניום ומניחים על הגחלים לכ-15 דקות. פותחים בזהירות, מחכים רגע וזוללים.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד