
תפוחי אדמה במדורה עם בצלצלים, רוזמרין ודבש (צילום: אסנת לסטר)
תפוחי אדמה במדורה עם בצלצלים, רוזמרין ודבש / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה שרה אלמלם מטבריה.
מרכיבים
- 5 תפוחי אדמה קטנים
- 5 בצלים קטנים או בצלי שאלוט
- 1/2 כוס מחטי רוזמרין יבשים או טריים (אם משתמשים ברוזמרין טרי רצוי לקצוץ את המחטים או לכתוש אותם במכתש ועלי)
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הרוזמרין, השום, הדבש, שמן הזית, הכורכום והמלח. מוסיפים את תפוחי האדמה והבצלים, ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
- עוטפים היטב את תפוחי האדמה והבצלים בנייר אלומיניום – אפשר לעטוף אותם בזוגות או ברביעיות (רצוי להשתמש בשתי שכבות).
- צולים כ-40 דקות בגחלים שבשולי המדורה – לא במקום שבו עדיין יש אש חזקה. כדי לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים דוקרים אותם עם סכין או שיפוד דרך נייר האלומיניום.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית "סיר לשבת", המשודרת ברדיו קול רגע
בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00

תפוחי אדמה של מדורה עם בולונז כפרי(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
תפוחי אדמה של מדורה עם בולונז כפרי / עמית דונסקוי, "לאשה"
מרכיבים
8 מנות
- 8 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, בקליפתם
- 1 כף מלח
לרוטב הבולונז
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
- 300 גרם בשר בקר טחון (מומלץ נתח צוואר)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 עגבנייה מגוררת
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- הבולונז: מחממים את השמן במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפל האדום, ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים. מוסיפים גם את העגבנייה המגוררת, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ-25 דקות, עד שהרוטב מבושל וסמיך. מסירים מהכיריים, מניחים לצינון קל ומעבירים לקופסה סגורה (אפשר להכין עד יומיים מראש, ולאחסן במקרר).
- תפוחי האדמה: מנקים היטב את תפוחי האדמה. מניחים אותם בסיר עם מים, מוסיפים כף מלח ומבשלים כ-30 דקות, עד שסכין ננעצת בהם בקלות. מסירים מהכיריים ומסננים את המים. מצננים קלות ועוטפים כל תפוח אדמה ברדיד אלומיניום (אפשר להכין עד שעתיים לפני היציאה למדורה).
- בשטח: חוצים כל תפוח אדמה לאורכו, אבל משאירים את שני החצאים מחוברים בקצה. מניחים כף גדושה מהבולונז, סוגרים ברדיד האלומיניום ומניחים על הגחלים לכ-15 דקות. פותחים בזהירות, מחכים רגע וזוללים.