רטטוי (צילום: עודד חוברה)
המרכיבים
- 1 בצל, קלוף
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל אדום
- 1 חציל בינוני
- 3 קישואים
- 3 עגבניות
- 2 כפות שמן
- 100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
- 200 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות או 2 עגבניות גדולות ללא הקליפה, מגוררות בפומפייה
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1/2 כפית כמון
- 1/2כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות דבש
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
ההכנה
- חותכים את הבצל, הפלפלים, העגבניות והחציל לקוביות. פורסים את הקישואים לפרוסות.
- בסיר רחב מאדים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים ומאדים עוד כמה דקות. מוסיפים את החצילים ומאדים עוד כמה דקות. מוסיפים את הקישואים והעגבניות ומבשלים מספר דקות בסיר מכוסה. מוסיפים העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, התבלינים, הדבש , הלימון והפטרוזליה ומערבבים היטב. מוסיפים מים במידה והתבשיל סמיך מדי. מבשלים על אש קטנה עוד כחצי שעה, כשהסיר מכוסה חלקית, עד שכל הירקות מאוד רכים. מגישים חם או קר.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה