
סלט ענבים, אנדיב ושרי עם עשבי תיבול
מרכיבים ל־4 מנות:
- 3 כוסות ענבים חצויים
- 5 חסות אנדיב מופרדות לעלים
- 3 כוסות עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
- חופן פטרוזיליה, נענע, בזיליקום
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- מעט מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הענבים, החסות והעגבניות בעדינות בקערה גדולה.
2. מוסיפים את עשבי התיבול.
3. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח, ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
259 קלוריות
25 גרם פחמימות
4 גרם חלבון
16 גרם שומן
סלט סלק עם קיווי ברוטב הדרים וצ'יה
מרכיבים ל־4 מנות:
- 3 סלקים טריים, קלופים
- 6 קיווי מקולפים וחתוכים לקוביות
- 3 כוסות לקט עלים ירוקים
- (בייבי תרד, ארוגולה, עלי סלק)
- 1 צרור בצל ירוק קצוץ
- 1 כוס לקט אגוזים ושקדים
לרוטב:
- 1 מנדרינה סחוטה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף זרעי צ'יה
- מלח, פלפל ומעט צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
1. חותכים את הסלק לרצועות דקות ושוטפים במסננת מתחת למים כדי להוריד את הצבע.
2. מעבירים את הסלק ואת הקיווי לקערה ומערבבים עם העלים, הבצל הירוק והאגוזים.
3. הרוטב: מערבבים את כל החומרים ומתקנים תיבול.
4. מתבלים ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
335 קלוריות
24 גרם פחמימות
8 גרם חלבון
21 גרם שומן
סלט שורשים ולבבות צלויים עם פטרוזיליה, שום וליים

מרכיבים ל־4 מנות:
- 3 שורשי סלרי קלופים ופרוסים לעובי 1 ס"מ
- 4 שורשי פטרוזיליה קלופים
- 6 גזרים צבעוניים (סגול, כתום, צהוב, לבן), קלופים
- 8 לבבות ארטישוק
- 6 ארטישוקים ירושלמיים קלופים
- 5 כפות שמן זית
- מלח גס, לפי הטעם
- צרור פטרוזיליה
- 5 שיני שום
- 2 ליים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את שורשי הפטרוזיליה, הגזרים והארטישוקים בשמן זית, מפזרים את המלח ואופים 30 דקות (הירקות מוכנים אך עדיין מעט קשים).
2. מצננים את הירקות ומסדרים על צלחת הגשה שטוחה.
3. קוצצים את הפטרוזיליה והשום ומפזרים מעל.
4. סוחטים את הליים על הירקות ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
448 קלוריות
49 גרם פחמימות
11 גרם חלבון
20 גרם שומן
סלט פירות וקינואה שחורה
מרכיבים ל־8 מנות:
- 3 כוסות קינואה שחורה
- 1 אננס טרי
- 12 תותים
- 5 אפרסמונים
- 2 תפוחי עץ ירוקים
- 4 כפות גוג'י ברי
- 2 כוסות לקט נבטוטים
- חופן חמציצים מהגינה
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כף סילאן
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה בסיר עם 6 כוסות מים לפי הוראות היצרן, ומצננים.
2. חותכים את הפירות לקוביות או לפרוסות ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הנבטוטים והחמציצים.
3. מתבלים בשמן זית, לימון, סילאן ומלח.
ערכים תזונתיים למנה:
400 קלוריות
61 גרם פחמימות
9 גרם חלבון
11 גרם שומן
עדיין רעבים?
שני מתכונים קלים ודלי קלוריות לפטריות
פלאפל קינואה וברוקולי אפוי ומתפצפץ
ספרינג רול וייטנאמי בעשר דקות עבודה