פיצי פיצה וחברים: מיני-מאפים
שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו

ביס וזה נגמר (אבל איזה מזל שיש עוד המון): אינס שילת ינאי מגישה 4 מאפים מיניאטוריים שכיף לנשנש ולנשנש ולנשנש - מפיצות עד מאפינס פטריות

מערכת Xnet

|

23.05.16 | 10:26

פיצות ביס מהירות (צילום: אפיק גבאי)
פיצות ביס מהירות (צילום: אפיק גבאי)

מתכונים של אינס שילת ינאי, באדיבות מועצת החלב.

 

פיצות ביס מהירות

 

מרכיבים

כ-20 פיצות

 

לבצק

  • 500 גרם (1/3 3 כוסות ועוד כף) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים פושרים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1כפית מלח

 

לרוטב

  • 100 גרם (1 קופסה קטנה) רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה גדולה מרוסקת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות מים
  • 1 כפית שטוחה אורגנו יבש
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח

 

לפיזור

  • 300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים
  • זיתים מגולענים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז ושמים בה את המים, השמן והמלח. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אך לא דביק (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר עם וו לישה).
  2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה. יוצרים מהבצק כ-20 כדורים ומרדדים אותם לפיצות קטנות. לחלופין, אפשר לרדד את הבצק לעובי של כ-1 עד 1.5 ס"מ ולקרוץ ממנו עיגולים בעזרת כוס קטנה.
  4. מניחים את הפיצות ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומורחים בו את הפיצות. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת והזיתים.
  6. מתפיחים כ-20 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  7. אופים את הפיצות 20-15 דקות, עד שהן משחימות (ייתכן שתרצו להחליף בין התבניות ב-5 הדקות האחרונות של האפייה, כדי שגם הפיצות שבתבנית התחתונה ישחימו).

 

מאפינס גבינות ופטריות (צילום: אפיק גבאי)
    מאפינס גבינות ופטריות(צילום: אפיק גבאי)
     

      

    מאפינס גבינות ופטריות

     

    מרכיבים

    12 מאפים אישיים בתבנית שקעים

     

    • 3 ביצים
    • 250 גרם גבינה לבנה
    • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 3 כפות קמח תופח
    • 5 פטריות שמפיניון מגוררות
    • 1 בצל קטן, מגורר וסחוט היטב מנוזלים
    • שמן (רצוי בתרסיס) לשימון השקעים

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הגבינות והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח התופח, הפטריות והבצל, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם המאפינס).
    3. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כל שקע בבלילה עד לכ-3/4 מגובהו.
    4. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס משחימים.

     

    גיוון: מאפינס גבינות ותרד

    • החליפו את הפטריות ב-3 כוסות עלי תרד קצוצים דק, שאודו כ-3 דקות במחבת עד לריכוך.

     

    גלילות פילו וגבינה (צילום: אפיק גבאי)
      גלילות פילו וגבינה(צילום: אפיק גבאי)
       

       

      גלילות פילו וגבינה

       

      מרכיבים

      כ-16 יחידות

       

      • 1/2 עד 3/4 חבילת בצק פילו, שהופשרה במשך לילה במקרר
      • 500 גרם גבינה לאפייה (כמו "כנען", "טוב טעם" או "תבור")
      • 1 כף גבינה לבנה
      • 1 כפית אבקת שום
      • 1 כפית מלח
      • שמן (רצוי בתרסיס)
      • 1 ביצה טרופה

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. מערבבים בקערה את הגבינות, אבקת השום והמלח.
      3. חוצים עלה פילו לשניים ומרססים כל מחצית בשמן (אפשר גם להבריש בשכבת שמן דקה).
      4. מקפלים כל מחצית לשניים ומרססים שוב בשמן.
      5. מניחים בקצה כל עלה ממלית הגבינה, מקפלים מעט את השוליים מימין ומשמאל (כדי שהמלית לא תברח מהצדדים) ומגלגלים לצורת סיגר.
      6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה .
      7. יוצרים באותו אופן סיגרים נוספים.
      8. אופים כ-30 דקות, עד שהסיגרים משחימים.

       

      אצבעות פולנטה (צילום: אפיק גבאי)
        אצבעות פולנטה(צילום: אפיק גבאי)
         

         

        אצבעות פולנטה

         

        מרכיבים

        15-10 יחידות

         

        לפולנטה

        • 1 כוס (160 גרם) קמח תירס לפולנטה
        • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חלב
        • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
        • 1 כף שטוחה מלח
        • 100 גרם גבינת פקורינו או קשקבל, מגוררת דק
        • 50 גרם חמאה

         

        לציפוי

        • 2 ביצים טרופות
        • 1/2 1 כוסות פירורי לחם

         

        אופן ההכנה

        1. מרפדים בניילון נצמד תבנית (אפשר חד-פעמית) בגודל 25X15 ס"מ
        2. מביאים לרתיחה בסיר רחב את החלב, המים והמלח. מוסיפים את קמח התירס, מנמיכים את האש ומבשלים כמה דקות תוך בחישה, עד שהנוזלים נספגים בקמח.
        3. מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהיא נמסה. מוסיפים בהדרגה את הגבינה, וממשיכים לבחוש עד שהיא נטמעת בתערובת.
        4. מסירים את הסיר מהאש ומעבירים את הפולנטה לתבנית המרופדת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות, להתייצבות.
        5. הופכים את הפולנטה על קרש חיתוך, מסירים את הניילון וחותכים לאצבעות ברוחב של כ-2 ס"מ ובאורך של כ-12 ס"מ.
        6. מצפים בזהירות כל אצבע בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם (אם אצבע מאבדת קצת מצורתה אפשר לעצב אותה מחדש בעזרת כפות הידיים).
        7. מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים, עד שאצבעות הפולנטה מזהיבות. מעבירים לנייר סופג.

         

        ואולי מתחשק לכם דווקא מאפה בטטה ורוזמרין? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום וסגנון: שרית גופן)
        ואולי מתחשק לכם דווקא מאפה בטטה ורוזמרין? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום וסגנון: שרית גופן)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד