
סלט עדשים ירוקות עם פלפל, צנוניות, גבינות ועשבי תיבול (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
6 מנות
- 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר, קלוף ופרוס דק
- 10 צנוניות קטנות, פרוסות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- פלפל שחור גרוס
להגשה
- 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 100 גרם גבינת קשקבל, פרוסה בקולפן
- 1 בצל סגול, חתוך לפרוסות דקות
- פפריקה
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים כשעה ומסננים.
- ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים הירוקות, מכסים ומבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית, עד שהעדשים מתרככות. מסננים, מעבירים לקערה גדולה ומניחים לצינון.
- מוסיפים לקערה את כל הירקות והעלים הקצוצים, מתבלים בשמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים ומערבבים בעדינות.
- ההגשה: מפזרים על סלט העדשים הירוקות את הגבינות וטבעות הבצל, זורים מעט פפריקה ומגישים. אפשר לשמור את סלט העדשים הירוקות עד יומיים במקרר.