סלט עדשים ירוקות עם פלפל,
צנוניות, גבינות ועשבי תיבול

החלבונים, הפחמימות וכמובן הירקות – הכל כבר בפנים בסלט העדשים הזה, שהוא ארוחה קיצית שלמה בקערה אחת

סלט עדשים ירוקות עם פלפל, צנוניות, גבינות ועשבי תיבול (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
סלט עדשים ירוקות עם פלפל, צנוניות, גבינות ועשבי תיבול (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר, קלוף ופרוס דק
  • 10 צנוניות קטנות, פרוסות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

להגשה

  • 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 100 גרם גבינת קשקבל, פרוסה בקולפן
  • 1 בצל סגול, חתוך לפרוסות דקות
  • פפריקה

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים כשעה ומסננים.
  2. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים הירוקות, מכסים ומבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית, עד שהעדשים מתרככות. מסננים, מעבירים לקערה גדולה ומניחים לצינון. 
  3. מוסיפים לקערה את כל הירקות והעלים הקצוצים, מתבלים בשמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים ומערבבים בעדינות.
  4. ההגשה: מפזרים על סלט העדשים הירוקות את הגבינות וטבעות הבצל, זורים מעט פפריקה ומגישים. אפשר לשמור את סלט העדשים הירוקות עד יומיים במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג