
סלט קינואה וברוקולי (צילום: נטע-חן ליבנה)

סלט קינואה עם עגבניות שרי וצנוניות (צילום: נטע-חן)
סלט קינואה וברוקולי
המרכיבים:
4 מנות
- 1/2 כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- 400 גרם ברוקולי טרי
- חופן אגוזי מלך, קצוצים
- חופן חמוציות
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית גדושה חרדל (עדיף דיז'ון)
- מלח ופלפל
ההכנה:
- שמים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות. מסירים מהאש ומסננים.
- מאדים את הברוקולי בסיר אידוי או בשושנת אידוי כעשר דקות או עד לריכוך. מקררים וקוצצים.
- שמים בקערה את הברוקולי , הקינואה, האגוזים והחמוציות.
- בקערית נפרדת מערבבים את השום, שמן הזית החרדל, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
סלט קינואה, עגבניות וצנוניות
המרכיבים:
4 מנות
- 1/2 כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 1/2 כוס צנוניות, חתוכות לרבעים
- 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור
ההכנה:
- שמים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות. מסירים מהאש ומסננים.
- בקערה גדולה שמים את הקינואה, העגבניות, הצנוניות והפטרוזיליה.
- בקערית קטנה מערבבים היטב את שמן הזית, הלימון, והתבלינים.
- מוסיפים את הרוטב לירקות והקינואה, מערבבים היטב ומגישים.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים