מוכנים ב-20 דקות: 2 סלטי קינואה מהירים ובריאים

שני סלטים חגיגיים, עשירים בטעמים וצבעים, שישדרגו את שולחן שבועות בכלום עבודה: סלט קינואה וברוקולי ברוטב חרדל, וסלט קינואה עם עגבניות שרי וצנוניות

סלט קינואה וברוקולי (צילום: נטע-חן ליבנה)
סלט קינואה וברוקולי (צילום: נטע-חן ליבנה)
סלט קינואה עם עגבניות שרי וצנוניות (צילום: נטע-חן)
סלט קינואה עם עגבניות שרי וצנוניות (צילום: נטע-חן)

סלט קינואה וברוקולי

המרכיבים:

4 מנות

 

  • 1/2 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 400 גרם ברוקולי טרי
  • חופן אגוזי מלך, קצוצים
  • חופן חמוציות
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית גדושה חרדל (עדיף דיז'ון)
  • מלח ופלפל

 

ההכנה:

  1. שמים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות. מסירים מהאש ומסננים.
  2. מאדים את הברוקולי בסיר אידוי או בשושנת אידוי כעשר דקות או עד לריכוך. מקררים וקוצצים.
  3. שמים בקערה את הברוקולי , הקינואה, האגוזים והחמוציות.
  4. בקערית נפרדת מערבבים את השום, שמן הזית החרדל, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.

 

 

סלט קינואה, עגבניות וצנוניות

המרכיבים:

 4 מנות

 

  • 1/2 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס צנוניות, חתוכות לרבעים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור

 

 

ההכנה:
  1. שמים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות. מסירים מהאש ומסננים.
  2. בקערה גדולה שמים את הקינואה, העגבניות, הצנוניות והפטרוזיליה.
  3. בקערית קטנה מערבבים היטב את שמן הזית, הלימון, והתבלינים.
  4. מוסיפים את הרוטב לירקות והקינואה, מערבבים היטב ומגישים.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג