עוגיות שוקולד צ'יפס חלומיות (צילום: סיון שטרנבך)
אני נשבעת לכם שאלה עוגיות השוקולד צ'יפס הטובות ביותר שטעמתי אי פעם. סיון גילתה אותן במאפיית לוון (Levain) שבניו יורק, ולאחר פשפוש קצר באינטרנט מצאה מתכון שמצליח לשחזר אותן בדיוק.
העוגיות שמוכרים בלוון עצומות (בכל זאת, אמריקה), אנחנו העדפנו להקנות להן ממדים יותר צנועים.
שתי הערות חשובות לפני שמתחילים:
- את עוגיות השוקולד צ'יפס האלה חשוב מאוד להכין עם קמח לחם ולא עם קמח רגיל - זה הסוד שמאחורי המרקם שלהן.
- אני מכינה את העוגיות עם כפית וחצי מלח - כך מתקבל, לטעמי, טעם אידיאלי. אתם יכולים, כמובן, להפחית את הכמות, אבל לא כדאי לוותר על המלח לחלוטין.
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"
מרכיבים
כ-25 עוגיות שוקולד צ'יפס
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לחם (נמכר ברוב רשתות השיווק)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 1 כפיות מלח
- 220 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס ועוד 4 כפיות (165 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 300 גרם שוקולד צ'יפס מריר או חלב, או שילוב של השניים (אפשר להשתמש גם בשוקולד רגיל, חתוך לקוביות בגודל של כ-1/2 ס"מ)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מערבבים היטב בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומעבדים עם וו הגיטרה כ-4 דקות, עד שהחמאה מתרככת ומתקבל קרם אוורירי. מדי פעם מנקים את דפנות הקערה עם מרית.
- מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה (מדי פעם מנקים את דפנות הקערה). מורידים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהוא נטמע בחמאה. מוסיפים את השוקולדים ומערבבים קצרות עם כף.
- מניחים בתבניות כפות גדושות מהבצק – אין צורך לעצב אותן, היופי בעוגיות האלה הוא המראה המבולגן שלהן.
- מכניסים את התבניות למקרר לחצי שעה לפחות (בשלב זה גם אפשר להקפיא את העוגיות ולאפות אותן היישר מהמקפיא).
- אופים את עוגיות השוקולד צ'יפס כ-8 דקות, עד שהן מזהיבות קלות ועדיין רכות במרכז (חשוב לא לאפות אותן יותר מדי). מצננים על רשת.