
בצק פילו ממולא גבינות, פלפלים קלויים וטונה (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
תבנית אובלית בגודל 20X26 ס"מ
- 12 עלי פילו
- שמן זית
- 5 פלפלים בצבעים שונים
- 1 קופסת שימורי טונה במים
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 10 זיתי קלמטה, מגולענים
- לקישוט: שומשום, קצח, צנוברים
- להגשה: סילאן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בתבנית את הפלפלים וקולים במשך 60-45 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחימה. רצוי להפוך אותם מדי פעם.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור אך לא מכבים אותו. מעבירים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם, מנקים מזרעים וחותכים לרצועות.
- מסדרים בקעריות נפרדות את הפלפלים, הטונה, הפטה, המוצרלה והזיתים.
- פורשים על משטח העבודה עלה פילו, מברישים אותו בשמן זית, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו.
- מסדרים פס של פלפלים בסמוך לאחת הצלעות הארוכות של העלה. מסדרים מעל, לפי הסדר, גם מהטונה, מהפטה, מהמוצרלה ומהזיתים. מגלגלים לגליל ומניחים בתבנית, בצמוד לדפנות.
- יוצרים באותו אופן עוד חמישה גלילים, ומסדרים אותם בתבנית בצורת ספירלה.
- מברישים את הגלילים בשמן זית, ומפזרים עליהם שומשום, קצח וצנוברים. אופים 30-20 דקות ב-190 מעלות, עד שהמאפה מזהיב.
- מזלפים על המאפה החם מעט סילאן ומגישים מיד.
- עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג "יופי במטבח"