מאפה פילו במילוי גבינות,
פלפלים קלויים, זיתים וטונה

מאפה קליל שמתאים מאוד לימים חמים: שבלול פילו פריך עם מילוי ים תיכוני - וטריק קטן שהופך את הבצק לשחום וטעים במיוחד

חיה אילונה דר

|

10.06.16 | 10:55

בצק פילו ממולא גבינות, פלפלים קלויים וטונה (צילום: חיה אילונה דר)
בצק פילו ממולא גבינות, פלפלים קלויים וטונה (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

תבנית אובלית בגודל 20X26 ס"מ

 

  • 12 עלי פילו
  • שמן זית
  • 5 פלפלים בצבעים שונים
  • 1 קופסת שימורי טונה במים
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 10 זיתי קלמטה, מגולענים
  • לקישוט: שומשום, קצח, צנוברים
  • להגשה: סילאן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בתבנית את הפלפלים וקולים במשך 60-45 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחימה. רצוי להפוך אותם מדי פעם.
  2. מוציאים את הפלפלים מהתנור אך לא מכבים אותו. מעבירים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם, מנקים מזרעים וחותכים לרצועות.
  3. מסדרים בקעריות נפרדות את הפלפלים, הטונה, הפטה, המוצרלה והזיתים.
  4. פורשים על משטח העבודה עלה פילו, מברישים אותו בשמן זית, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו.
  5. מסדרים פס של פלפלים בסמוך לאחת הצלעות הארוכות של העלה. מסדרים מעל, לפי הסדר, גם מהטונה, מהפטה, מהמוצרלה ומהזיתים. מגלגלים לגליל ומניחים בתבנית, בצמוד לדפנות.
  6. יוצרים באותו אופן עוד חמישה גלילים, ומסדרים אותם בתבנית בצורת ספירלה.
  7. מברישים את הגלילים בשמן זית, ומפזרים עליהם שומשום, קצח וצנוברים. אופים 30-20 דקות ב-190 מעלות, עד שהמאפה מזהיב.
  8. מזלפים על המאפה החם מעט סילאן ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (8 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג