מרק גספצ'ו קר:
מתכון פשוט ונהדר

ביום חם, אין כמו לגימה מרעננת מהמרק הספרדי הקלאסי הזה, שמבוסס על עגבניות טריות ושאר ירקות ומוגש ממש קר - אפילו עם קוביות קרח!

מרק גספצ'ו קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרק גספצ'ו קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

מרכיבים

6-4 מנות גדולות

 

  • 5 עגבניות, גדולות ואדומות
  • 2 מלפפונים, ללא העוקצים
  • 3 פרוסות לחם לבן (חלה או דומה), ללא הקרום הקשה 
  • 1 בצל קטנטן סגול, קלוף וחצוי
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1 פלפל אדום, נקי וחתוך לרצועות גסות
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • ‭1/4‬ כוס חומץ בן יין לבן
  • מיץ מלימון גדול
  • אפשרות: 1 פלפל חריף (לחלופין, אפשר לזלף טבסקו לכל מנה בהגשה)
  • 1 כף עלי פטרוזיליה
  • 10 עלי זעתר
  • ‭10-8‬ קוביות קרח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

להגשה

  • 2 מלפפונים, חתוכים למקלות דקיקים
  • קוביות קרח
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים. קולפים את העגבניות (הכי קל בידיים), חוצים אותן ונפטרים מהמרכז הבהיר. מעבירים את העגבניות לבלנדר או לקערת מעבד המזון.
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין כמה שעות מראש ולאחסן במקרר).
  3. ההגשה: יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים קצת שמן זית. מומלץ להגיש לצד לחם קלוי.

 

איך שומרים?

  • מכוסה במקרר, עד 24 שעות.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג