
מרק גספצ'ו קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרכיבים
6-4 מנות גדולות
- 5 עגבניות, גדולות ואדומות
- 2 מלפפונים, ללא העוקצים
- 3 פרוסות לחם לבן (חלה או דומה), ללא הקרום הקשה
- 1 בצל קטנטן סגול, קלוף וחצוי
- 2 שיני שום, קלופות
- 1 פלפל אדום, נקי וחתוך לרצועות גסות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
- מיץ מלימון גדול
- אפשרות: 1 פלפל חריף (לחלופין, אפשר לזלף טבסקו לכל מנה בהגשה)
- 1 כף עלי פטרוזיליה
- 10 עלי זעתר
- 10-8 קוביות קרח
- מלח
- פלפל שחור גרוס
להגשה
- 2 מלפפונים, חתוכים למקלות דקיקים
- קוביות קרח
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים. קולפים את העגבניות (הכי קל בידיים), חוצים אותן ונפטרים מהמרכז הבהיר. מעבירים את העגבניות לבלנדר או לקערת מעבד המזון.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין כמה שעות מראש ולאחסן במקרר).
- ההגשה: יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים קצת שמן זית. מומלץ להגיש לצד לחם קלוי.
איך שומרים?
- מכוסה במקרר, עד 24 שעות.