סובלים ממקרוני מונוטוני? מתכונים
מקוריים עם האטריות הארוכות

נמאס לכם להכין כל הזמן מקרוני ברוטב עגבניות? עשו כמו אסנת לסטר וצרפו לו עוף, פלפלים ושום ואפילו סחוג וכמון

אסנת לסטרפורסם: 12.05.16 22:54
מקרוני עם עוף (צילום: אסנת לסטר)
מקרוני עם עוף (צילום: אסנת לסטר)

מקרוני עם עוף

מתכון של מילי ג'רבי מנתניה.

יש לבשל את המנה בסיר בעל ידיות מתכת שמתאים גם לאפייה בתנור. אם אין לכם סיר כזה, העבירו את המרכיבים לתבנית לפני שלב האפייה.

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 חבילה (500 גרם) מקרוני
  • 1 כף מלח גס לבישול המקרוני
  • 6-5 כרעיים או שוקיים
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף מלאה שום כתוש
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 פלפל ירוק חריף חצוי או 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה
  1. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף המלח הגס. מוסיפים את המקרוני ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
  2. שמים בסיר רחב את השמן, רסק העגבניות, השום הכתוש, הפפריקה, כפית המלח, הפלפל ו-1.5 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים לסיר את העוף, מכסים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהעוף רך. לקראת סוף הבישול מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל.
  4. מוסיפים לסיר את הפסטה ומערבבים.
  5. מכניסים את הסיר לתנור ואופים 40-30 דקות, כשכל 10 דקות הופכים את המרכיבים שבסיר. המנה מוכנה כשהמקרוני והעוף משחימים.

 

מקרוני עם פלפלים יבשים ושום (צילום: אסנת לסטר)
    מקרוני עם פלפלים יבשים ושום(צילום: אסנת לסטר)
     

     

    מקרוני עם פלפלים יבשים ושום

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 חבילה (500 גרם) מקרוני
    • 1/2 כוס שמן
    • 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
    • 1/2 כפית מלח
    • 3 שיני שום קצוצות
    • 2 פלפלים יבשים מתוקים, שלמים
    • 1 כוס מים

     

    אופן ההכנה
    1. מבשלים את המקרוני לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר.
    2. מערבבים בצלוחית את השמן, הפפריקה והמלח. מעבירים לסיר קטן ומוסיפים את השום והפלפלים היבשים. מחממים, תוך ערבוב, עד שהתערובת חמה מאוד אבל לא רותחת.
    3. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט.
    4. מוסיפים את הרוטב לסיר עם הפסטה ומערבבים. מחממים במשך כ-2 דקות, תוך ערבוב.

     

    מקרוני עם סחוג וכמון (צילום: אסנת לסטר)
      מקרוני עם סחוג וכמון(צילום: אסנת לסטר)
       

       

      מקרוני עם סחוג וכמון

      מתכון של שוש עטר מנצרת עילית.

       

      מרכיבים

      2 מנות

       

      • 250 גרם (1/2 חבילה) מקרוני
      • 1 כף מלח גס
      • 3 כפות שמן (רצוי שמן זית) לטיגון
      • 1 כף שום כתוש
      • 1 כוס מים
      • 1/4 כוס שמן זית לרוטב
      • 1 כף סחוג
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כף כמון
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה
      1. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף המלח הגס. מוסיפים את המקרוני ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
      2. מחממים בסיר גדול 3 כפות שמן ומטגנים את השום כ-30 שניות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
      3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומכסים. מבשלים על אש קטנה 12-10דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)