
סלט בורגול וסלק (צילום: אפרת סיאצ'י)
סלט בורגול וסלק / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
4 מנות
- 1 כוס בורגול גס
- 2 סלקים בינוניים, מבושלים וקלופים (אפשר להשתמש בסלקים מוכנים הנמכרים בשקית ואקום)
- 1 כוס עשבי תיבול מכמה סוגים: פטרוזיליה, כוסברה, סלרי ונענע
- 4 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית דבש או סילאן
- 1/3 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים במשך שעה. מסננים.
- חותכים את הסלקים לקוביות קטנות.
- שמים בקערה את הבורגול, הסלק ועשבי התיבול. מערבבים את שאר המרכיבים בקערית נפרדת ויוצקים לקערה. מערבבים וממתינים חצי שעה לפחות לפני ההגשה, לספיגת טעמים.
- אפרת סיאצ'י מפעילה את האתר מתכונים ב-10 דקות

סלט כרוב סיני עם צנוברים, אגוזי פקאן ושומשום(צילום: אסנת לסטר)
סלט כרוב סיני עם צנוברים, אגוזי פקאן ושומשום / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית הרדיו שלי, "סיר לשבת", מהמאזינה שושנה מנדל מגבעת אבני.
מרכיבים
- 1/2 כרוב לבן גדול או 1 כרוב קטן
- 3-2 כפות סוכר חום
- 1/3 כוס שמן (תירס, קנולה וכדומה)
- 1/3 כוס חומץ
- 2 כפות רוטב סויה
- 50 גרם (1/2 כוס) צנוברים
- 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן שבורים
- 50 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) שומשום
אופן ההכנה
- חותכים את הכרוב לרצועות דקות (הכי טוב לעשות זאת במעבד מזון עם דיסקית הפריסה הדקה).
- מעבירים את הכרוב לקערה. מערבבים את הסוכר, השמן, החומץ ורוטב הסויה, יוצקים על הכרוב ומערבבים.
- שמים את הצנוברים, האגוזים והשומשום במחבת ללא שמן. קולים אותם כמה דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד להשחמה קלה.
- מפזרים את הפיצוחים הקלויים על הסלט ומערבבים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית "סיר לשבת", המשודרת ברדיו קול רגע
בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00

סלט חצילים רומני(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סלט חצילים רומני / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
5 מנות
- 1 חציל בינוני
- 4 פלפלים אדומים
- 3 שיני שום או יותר כתושים
- 2 כפות שמן
- 1 כפית חומץ
- מלח
- קורט סוכר
אופן ההכנה
- קולים את החציל והפלפלים: כ-10 דקות מכל צד ישירות על להבת הכיריים, עד שהם רכים; או 60-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- מצננים את החציל והפלפלים וקולפים אותם. מניחים את בשר החציל במסננת לכ-30 דקות, כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
- קוצצים את החציל והפלפלים בסכין חדה ומערבבים היטב בקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. שומרים במקרר (רצוי להמתין כמה שעות לפני ההגשה – הסלט יהיה טעים יותר).

סלט גזר עם מלון ונענע(צילום: דורית מנו-טל אור)
סלט גזר עם מלון ונענע / דורית מנו-טל אור
מרכיבים
6-5 מנות
- 5 גזרים
- 1 כוס קוביות מלון
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מגררים את הגזר בפומפייה ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

סלט שעועית לבנה(צילום: אפרת סיאצ'י)
סלט שעועית לבנה / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
4 מנות
- 1 קופסת שימורים (580 גרם) שעועית לבנה (אפשר ברוטב עגבניות)
- 1/2 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק (אפשר להמיר בעלי סלרי)
- 1 עגבנייה בינונית קצוצה
- אפשרות: 1/2 פלפל חריף קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 עד 1/3 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מסננים את השעועית מנוזלים, שוטפים היטב ומייבשים.
- שמים את השעועית בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- אפרת סיאצ'י מפעילה את האתר מתכונים ב-10 דקות

מטבוחה(צילום: אולגה טוכשר)
מטבוחה / אולגה טוכשר
מרכיבים
- 8 עגבניות גדולות, בשלות אך קשות
- 2 פלפלים אדומים (אפשר גם בצבע אחר)
- 1 פלפל ירוק חריף (אם אתם לא אוהבים חריף, השתמשו בחצי פלפל חריף בלבד או ותרו על הפפריקה החריפה)
- 5-4 שיני שום
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 1 כפיות סוכר
- 1 כף פפריקה מתוקה
- אפשרות: 1 כפית פפריקה חריפה
- אפשרות: 1/2 כפית פלפל שחור
- 4-3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- יוצרים בבסיס העגבניות חתך בצורת X, חולטים אותן 30 שניות במים רותחים ומקלפים (מתחילים את הקילוף מהחתך). חותכים לקוביות גדולות.
- חותכים את הפלפלים האדומים והפלפל החריף לרצועות דקות, ואת השום לפרוסות דקות.
- מניחים בתחתית סיר את הפלפלים, ומעליהם את העגבניות והשום. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהעגבניות מפרישות את מיציהן והפלפלים מתרככים. אין צורך לערבב.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 40-30 דקות על אש נמוכה, ללא מכסה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. אם רוצים מטבוחה סמיכה יותר, מבשלים קצת יותר זמן.
- מכבים את האש, מוסיפים את השמן ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול, אם צריך. שומרים את המטבוחה במקרר בכלי אטום.