
שיפודי פרגיות על האש בסאטה בוטנים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
שיפודי פרגיות על האש בסאטה בוטנים / עמית דונסקוי
מרכיבים
12-10 שיפודים
- 800 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן קנולה
- 1/4 כפית צ'ילי יבש
לרוטב
- 2 כפות שמן
- 1 כוס בוטנים גרוסים
- 2 שיני שום
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס נוזל קוקוס
- 2 כפות חמאת בוטנים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
לעיטור
- 4 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק, או עלי כוסברה
- 1/4 כוס בוטנים גרוסים קלויים
אופן ההכנה
- משפדים את הפרגיות על מקלות עץ או שיפודי במבוק. מערבבים בקערה רחבה את הסויה, השמן והצ'ילי ושורים בהם את השיפודים לפחות שעה.
- הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבוטנים ומטגנים. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והסויה ומערבבים.
- מוסיפים גם את נוזל הקוקוס וחמאת הבוטנים ומערבבים. מבשלים דקה-שתיים, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח ופלפל ואת קליפת הלימון ומסירים מהכיריים.
- הצלייה: מחממים היטב את הגריל או מחבת פסים משומנת קלות, וצולים את השיפודים כ-3 דקות מכל צד.
- מניחים את השיפודים בצלחת, יוצקים עליהם מהרוטב, ומפזרים בוטנים ובצל (או כוסברה).
איך שומרים?
- עד יומיים, במקרר - עדיף בנפרד מהרוטב.

פרגיות על האש עם שעועית ירוקה ברוטב טחינה אסייתי(צילום: כפיר חרבי, סגנון: נעמה רן)
פרגיות על האש עם שעועית ירוקה ברוטב טחינה אסייתי / נעמה רן
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פרגיות
- 400 גרם שעועית ירוקה טרייה
למרינדה
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כף דבש
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/4 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- מיץ מ1/2- לימון
- פלפל שחור גרוס
להגשה
- פלפל אדום חריף קצוץ
- 3-2 כפות עלי כוסברה
אופן הכנה
- שמים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים, כך שהן יצופו היטב. מאחסנים שעה במקרר.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הטחינה ומניחים בצד.
- ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. קוטמים את קצות תרמילי השעועית, מוסיפים לסיר ומבשלים כ10- דקות, עד שהיא רכה אך עדיין פריכה. מסננים.
- מחממים היטב גריל או מחבת פסים וצולים את הפרגיות 5-3 דקות מכל צד.
- מניחים בכל צלחת חופן שעועית ירוקה ומעליה פרגית. יוצקים 2 כפות רוטב ומעטרים בפלפל חריף ובעלי כוסברה. מגישים.

סטייק פרגית על האש ברוטב ברביקיו ביתי(צילום: דני לרנר)
סטייק פרגית על האש ברוטב ברביקיו ביתי / אלומה בליליוס
רוטב הברביקיו שלפניכם יתחבב על קטנים כגדולים, והוא יופי של חידוש וגיוון לטעמים הסטנדרטיים המוכרים. בנוסף, הוא שומר על עסיסיות העוף. מומלץ להכין את המשרה ערב קודם ולתת לסטייקים לישון בו.
מרכיבים
10 יחידות
- 10 יחידות סטייק פרגית, נקיות משומן
למרינדה
- 10 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1/2 כוס יין לבן
- 4 כפות מלאות קטשופ
- 1 כף שמן צ'ילי אדום
- 1 כף חרדל דיז'ון חלק
- 4 כפות רוטב סויה כהה (מתקתק) או 2 כפות סוכר חום
- 4 כפות רוטב סויה רגיל
- 3 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי המרינדה בכלי גדול ומערבבים. מוסיפים את הסטייקים ודואגים שיכוסו לגמרי במשרה. עוטפים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יום).
- מחממים את הגריל (או מחבת פסים או פלדה יצוקה עם ציפוי טפלון) על להבה בינונית. צולים את הסטייקים כ-5 דקות מכל צד, כשמדי פעם מברישים אותם במשרה. כדי לוודא שהם מוכנים חותכים בחלק העבה ביותר של הנתח ובודקים שהוא לבן ועשוי.
איך שומרים?
- במקרר, עד ארבעה ימים. מחממים מחדש בטוסטר אובן.

פרגיות בבירה על האש(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
פרגיות בבירה על האש / קלי מגר ודנית קימל
מרכיבים
6 מנות
- 1,200 גרם נתחי פרגיות חתוכות ל-6 ריבועים
למרינדה
- 1 בקבוק (בירה לבנה, 330 מ"ל)
- מיץ מ-1/2 לימון (אם יש, מומלץ ליים)
- 1 כף סילאן
- 1 כף עלי נענע קצוצים
- 1 כף על אורגנו קצוצים
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית מלח ים
- 4 שיני שום, קלופות וכתושות
אפשרות להגשה
- ענפי עץ זית באורך 5 ס"מ
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה עמוקה את כל מרכיבי המרינדה. מוסיפים את הפרגיות ומשרים כשעה.
- מחממים היטב גריל פחמים או מחבת צלייה.
- מסננים את הפרגיות מהמשרה, משפדים על שיפודי עץ או מתכת וצולים על הגריל או במחבת 2־3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- אם רוצים, מסירים את הבשר מהשיפודים ומשפדים אותו על ענפי עץ זית.