
לשימוש בכתבה בלבד סיר לשבת קבבים קבב על האש
(קבב ביתי עם סלרי)
קבב ביתי עם סלרי
מתכון של תמי דנינו מבית שאן.
מרכיבים
12-10 קבבים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 100 גרם שומן כבש קצוץ דק
- 2 בצלים מגוררים בפומפייה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק-דק
- 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים דק-דק
- 1/3 עד 1/2 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פלפל לבן טחון
- 1 כף כמון
- 1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקבב ולשים היטב 5 דקות (הלישה ארוכה תתרום למרקם טוב של הקבב, ותהפוך אותו לפחות מתפורר).
- מכסים ומכניסים למקרר למנוחה של שעה.
- מכינים מהבשר קבבים עגולים ושטוחים.
- צולים על האש, או במחבת פסים, כמה דקות מכל צד. מגישים עם טחינה.
קבב ביתי חריף על מקלות קינמון
מתכון של ירושלים מחלוף מצפת.
מרכיבים
12-10 קבבים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון (יש להשתמש בנתח שמן, או לטחון בשר בקר עם שומן כבש)
- 1 כוס כוסברה קצוצה דק-דק
- 5 שיני שום כתושות
- 3 כפות צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 1 כפות כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- כ-12 מקלות קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט מקלות הקינמון, ולשים היטב 5 דקות (הלישה ארוכה תתרום למרקם טוב של הקבב, ותהפוך אותו לפחות מתפורר).
- בעזרת ידיים רטובות מעצבים קבבים מאורכים סביב מקלות הקינמון.
- מניחים את הקבבים במגש מצופה בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקרר לשעתיים לפחות.
- צולים על האש, או במחבת פסים, כמה דקות מכל צד.
קבב ביתי עם עגבנייה ופטרוזיליה
מתכון של רחל אליאס מרמת ישי.
מרכיבים
12-10 קבבים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ דק-דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק-דק
- 1 עגבנייה קטנה, קלופה וקצוצה דק-דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקבב ולשים היטב 5 דקות (הלישה ארוכה תתרום למרקם טוב של הקבב, ותהפוך אותו לפחות מתפורר).
- בעזרת ידיים רטובות מעצבים קבבים מאורכים ושטוחים סביב שיפודים רחבים.
- צולים על האש, או במחבת פסים, כמה דקות מכל צד.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע