קיבוב קל: מתכונים פשוטים
לקבבים ביתיים נהדרים

מתכננים לקנות קבבים? עצרו! עם הכנה כל כך קלה וטעם כה נפלא אין שום סיבה שלא תכינו אותם בעצמכם (ועוד לא דיברנו על החומרים המשמרים שתחסכו מעצמכם)

אסנת לסטרפורסם: 05.05.16 22:38
קבב ביתי עם סלרי (צילום: אסנת לסטר)
קבב ביתי עם סלרי (צילום: אסנת לסטר)

קבב ביתי עם סלרי

מתכון של תמי דנינו מבית שאן.

 

מרכיבים

12-10 קבבים

 

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 100 גרם שומן כבש קצוץ דק
  • 2 בצלים מגוררים בפומפייה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק-דק
  • 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים דק-דק
  • 1/3 עד 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
  • 1 כף כמון
  • 1 שקית אבקת אפייה

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב ולשים היטב 5 דקות (הלישה ארוכה תתרום למרקם טוב של הקבב, ותהפוך אותו לפחות מתפורר).
  2. מכסים ומכניסים למקרר למנוחה של שעה.
  3. מכינים מהבשר קבבים עגולים ושטוחים.
  4. צולים על האש, או במחבת פסים, כמה דקות מכל צד. מגישים עם טחינה.

 

קבב ביתי חריף על מקלות קינמון (צילום: אסנת לסטר)
    קבב ביתי חריף על מקלות קינמון(צילום: אסנת לסטר)

     

    קבב ביתי חריף על מקלות קינמון

    מתכון של ירושלים מחלוף מצפת.

     

    מרכיבים

    12-10 קבבים

     

    • 1 ק"ג בשר בקר טחון (יש להשתמש בנתח שמן, או לטחון בשר בקר עם שומן כבש)
    • 1 כוס כוסברה קצוצה דק-דק
    • 5 שיני שום כתושות
    • 3 כפות צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף)
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1/2 1 כפות כמון
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 1 כפית מלח
    • כ-12 מקלות קינמון

     

    אופן ההכנה
    1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט מקלות הקינמון, ולשים היטב 5 דקות (הלישה ארוכה תתרום למרקם טוב של הקבב, ותהפוך אותו לפחות מתפורר).
    2. בעזרת ידיים רטובות מעצבים קבבים מאורכים סביב מקלות הקינמון.
    3. מניחים את הקבבים במגש מצופה בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקרר לשעתיים לפחות.
    4. צולים על האש, או במחבת פסים, כמה דקות מכל צד.

     

    קבב ביתי עם עגבנייה ופטרוזיליה (צילום: אסנת לסטר)
      קבב ביתי עם עגבנייה ופטרוזיליה(צילום: אסנת לסטר)

       

      קבב ביתי עם עגבנייה ופטרוזיליה

      מתכון של רחל אליאס מרמת ישי.

       

      מרכיבים

      12-10 קבבים

       

      • 1 ק"ג בשר בקר טחון
      • 1 בצל קצוץ דק-דק
      • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק-דק
      • 1 עגבנייה קטנה, קלופה וקצוצה דק-דק
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה
      1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב ולשים היטב 5 דקות (הלישה ארוכה תתרום למרקם טוב של הקבב, ותהפוך אותו לפחות מתפורר).
      2. בעזרת ידיים רטובות מעצבים קבבים מאורכים ושטוחים סביב שיפודים רחבים.
      3. צולים על האש, או במחבת פסים, כמה דקות מכל צד.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)