עוגיות שוקולד מגולגלות
(או שמא מדובר בעוגה?)

זו עוגה או עוגייה? אתם תחליטו! מה שבטוח זה שתתאהבו בבצק הרך, שמחביא בתוכו מילוי שוקולד - ושתשמחו לדעת שלא צריך אפילו מיקסר

מיכל שמיר

|

04.05.16 | 22:08

אפשר גם בלי סוכר. עוגיות שוקולד מגולגלות (צילום: מיכל שמיר)
אפשר גם בלי סוכר. עוגיות שוקולד מגולגלות (צילום: מיכל שמיר)
העוגיות האלה נולדו במקרה, כשההורים של החצי שלי הגיעו לביקור לפני כמה חודשים. רציתי להפתיע אותם בעוגיות עם כמות סוכר מינימלית, והכנתי את הבצק הזה על עיוור - מה שייצא, ייצא.

 

מה שיצא זה בצק נימוח ורך, שמוכן בקלי קלות (לא חייבים מיקסר) ומקבל באהבה שלל מליות. אבל לא נחתי על זרי הדפנה, ומאורח לאורח המתכון השתכלל והשתבח – עד שהגעתי לעוגיות שלפניכם. ראו הוזהרתם: הן ממכרות (שלא תגידו שלא אמרתי לכם).

 

כמה דברים קטנים לפני שמתחילים

  • מיקסר: אם יש לכם, מצוין, זה תמיד יותר קל. אם אין, גם כף עץ או הידיים יעשו את העבודה.
  • מלית: נכון ששוקולד זה הכי הכי, אבל הבצק הזה ישמח לפגוש גם ריבה, ממרח חלבה, ממרח תמרים ואפילו סתם חמאה רכה עם סוכר וקינמון.
  • שמרים: אל תיבהלו מהם! כאמור, הבצק לא זקוק ללישה מיוחדת – וההתפחה קצרה מאוד ולא מצריכה שום דיוק בזמנים.
  • רוצים עוגיות ללא סוכר? אין בעיה. השמיטו את הסוכר מהבצק, והשתמשו עבור המלית בריבה ללא סוכר או בשוקולד ללא סוכר מומס.
  • קורנפלור: אל תוותרו עליו במלית הקקאו כי הוא נותן למלית יציבות. גם אם הכמות נראית לכם גדולה, אל חשש. הקורנפלור ייטמע בתערובת.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

 

מרכיבים

כ-20 עוגיות

 

לבצק
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל
  • 1/2 כף (5 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כוס פחות 2 כפות (90 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כף סוכר (לא חובה)

 

למלית
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 2 כפות גדושות קורנפלור (או קצת יותר)
  • 1/2 כף מים

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר או בקערה גדולה. לשים כ-2 דקות עם וו הגיטרה או בידיים, עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
  2. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה, מלבד הקורנפלור. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמלית מסמיכה. אם היא לא מספיק סמיכה, מוסיפים בהדרגה עוד כפית או שתיים של קורנפלור.
  3. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה למלבן בגודל כ-20X30 ס"מ. מורחים את הבצק במלית, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב של כ-1.5 ס"מ.
  4. מגלגלים את הבצק לגליל מאחת הצלעות הארוכות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מסמנים על הגליל פרוסות: בעזרת סכין חדה חורצים לרוחבו פסים מקבילים במרווחים של כ-1.5 ס"מ זה מזה.
  5. אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.
  6. מצננים לחלוטין, וחותכים לעוגיות לפי הסימון. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג