לא על המופלטה לבדה: מתכונים
מתוקים למימונה (ולכל חגיגה אחרת)

מתכננים לפתוח שולחן? קבלו רעיונות מעולים לממתקים קלים להכנה שעושים שמח בעיניים, מעוגיות בוטנים מבושמות עד פטיפורים של קוקוס ואננס

עוגיות בוטנים מבושמות (צילום: כפיר חרבי)
עוגיות בוטנים מבושמות (צילום: כפיר חרבי)

עוגיות בוטנים מבושמות

 

מרכיבים

כ-40 עוגיות

 

  • 3 כוסות בוטנים קלופים לא קלויים
  • 2 חלמונים ‭1 +‬ ביצה
  • ‭1 1/2‬ כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
  • ‭1/4‬ כפית אבקת אפייה
  • ‭1/4‬ כפית אבקת ציפורן
  • ‭1/4‬ כפית קינמון טחון

 

לציפוי
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסדרים עטרות נייר (מנז'טים) בתבנית תנור.
  2. שמים את הבוטנים במחבת גדולה וקולים כמה דקות על אש בינונית, תוך ניעור מדי פעם, עד שהם מזהיבים ומעלים ניחוח נעים. מקררים.
  3. שמים את הבוטנים במכל מעבד המזון וטוחנים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  4. שמים את אבקת הסוכר לציפוי בקערה. מכינים מהעיסה 40 כדורים קטנים, מגלגלים אותם באבקת הסוכר ומניחים בעטרות הנייר שבתבנית.
  5. אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתבקע (נזהרים מאפיית יתר שעלולה לייבש את העוגיות‭.(‬ מצננים ומגישים או שומרים בקופסה אטומה, בטמפרטורת החדר, עד שבועיים.

 

פטיפור קוקוס-אננס מצופה שוקולד (צילום: כפיר חרבי)
    פטיפור קוקוס-אננס מצופה שוקולד(צילום: כפיר חרבי)
     

     

    פטיפור קוקוס-אננס מצופה שוקולד

    שימו לב, מתחילים בהכנה יום לפני ההגשה.

     

    מרכיבים

    50 יחידות

     

    • 2 כוסות (130 גרם) פתיתי קוקוס טחון
    • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
    • 2 כפות חתיכות אננס משומר

     

    לציפוי
    • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את הקוקוס, אבקת הסוכר והאננס במכל מעבד המזון ומעבדים למחית אחידה ומעט לחה.
    2. יוצרים בידיים קוביות מהמחית. שמים על מגש ומניחים ל-10 שעות לייבוש.
    3. שמים את השוקולד המריר בכלי מתאים וממיסים במיקרוגל לקרם חלק. חוזרים על הפעולה בנפרד עם השוקולד הלבן.
    4. טובלים מחצית מהקוביות בשוקולד המריר ומחצית בשוקולד הלבן. מניחים בצלחת הגשה ומחכים שהשוקולד יתקשה. מגישים או מאחסנים בקופסה אטומה, בטמפרטורת החדר, עד 5 ימים.

     

    ממתקי שומשום בדבש (צילום: כפיר חרבי)
      ממתקי שומשום בדבש(צילום: כפיר חרבי)

       

      ממתקי שומשום בדבש

       

      מרכיבים

      כ-50 יחידות

       

      • ‭1/3‬ כוס (65 גרם) סוכר
      • 2 כפות דבש
      • 2 כוסות (כ-300 גרם) שומשום
      • לשימון: 2 כפות שמן קנולה

       

      אופן ההכנה
      1. שמים בסיר את הסוכר והדבש ומחממים על להבה קטנה, תוך בחישה, עד שמתקבל קרמל. מוסיפים את השומשום ומבשלים 10 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשומשום מזהיב.
      2. משמנים משטח עבודה נקי בשמן ויוצקים עליו את עיסת השומשום. משטחים את העיסה לעובי אחיד בעזרת מערוך ומהדקים. כשהעיסה מתקשה, חותכים אותה לריבועים קטנים או למעוינים, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים, או מאחסנים בקופסה אטומה, בטמפרטורת החדר, עד שבועיים.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד