פיצה כשרה לפסח ללא שמרים

תעסוקה ואוכל הם שני דברים שילדים צריכים המון מהם בפסח. אתם מוזמנים להרוג שתי ציפורים במכה ולהכין אתם את הפיצה המהירה הזאת

מערכת Xnet

|

27.04.16 03:35

לשימוש בכתבה בלבד פיצה לפסח פיצה עם קמח תופח לפסח
לשימוש בכתבה בלבד פיצה לפסח פיצה עם קמח תופח לפסח (פיצה כשרה לפסח ללא שמרים)
מתכון של אינה קראבצקי, באדיבות המותג הקולינרי "מאסטר שף".

 

מרכיבים

2 פיצות

 

לרוטב

  • 1 בצל קטן חתוך דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית אורגנו
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 150 גרם גבינת מוצרלה פרוסה
  • תוספות לפי בחירה: טבעות זיתים, פטריות, טבעות בצל וכדומה

 

לבצק

  • 2 שקיות (400 גרם) קמח תופח לפסח
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

 

להברשת הבצק

  • 1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

 

  • מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  • הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, האורגנו, מלח ופלפל, ומטגנים כ-3 דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית.
  • הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
  • הרכבת הפיצה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול או אליפסה בעובי של 5-4 מ"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל פיצה ברוטב ומניחים מעל גבינת מוצרלה. מוסיפים תוספות לפי בחירה.
  • אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב והגבינה נמסה.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד