
פיצה כשרה לפסח ללא שמרים (צילום: אסף אמברם)
מתכון של אינה קראבצקי, באדיבות המותג הקולינרי "מאסטר שף".
מרכיבים
2 פיצות
לרוטב
- 1 בצל קטן חתוך דק
- 1 שן שום קצוצה
- 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1/2 כפית אורגנו
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 150 גרם גבינת מוצרלה פרוסה
- תוספות לפי בחירה: טבעות זיתים, פטריות, טבעות בצל וכדומה
לבצק
- 2 שקיות (400 גרם) קמח תופח לפסח
- 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
להברשת הבצק
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, האורגנו, מלח ופלפל, ומטגנים כ-3 דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית.
- הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
- הרכבת הפיצה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול או אליפסה בעובי של 5-4 מ"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל פיצה ברוטב ומניחים מעל גבינת מוצרלה. מוסיפים תוספות לפי בחירה.
- אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב והגבינה נמסה.