פיצה כשרה לפסח ללא שמרים

תעסוקה ואוכל הם שני דברים שילדים צריכים המון מהם בפסח. אתם מוזמנים להרוג שתי ציפורים במכה ולהכין אתם את הפיצה המהירה הזאת

מערכת Xnet

|

27.04.16 | 15:40

פיצה כשרה לפסח ללא שמרים (צילום: אסף אמברם)
פיצה כשרה לפסח ללא שמרים (צילום: אסף אמברם)
מתכון של אינה קראבצקי, באדיבות המותג הקולינרי "מאסטר שף".

 

מרכיבים

2 פיצות

 

לרוטב
  • 1 בצל קטן חתוך דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית אורגנו
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 150 גרם גבינת מוצרלה פרוסה
  • תוספות לפי בחירה: טבעות זיתים, פטריות, טבעות בצל וכדומה

 

לבצק
  • 2 שקיות (400 גרם) קמח תופח לפסח
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

 

להברשת הבצק
  • 1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

 

  • מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  • הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, האורגנו, מלח ופלפל, ומטגנים כ-3 דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית.
  • הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
  • הרכבת הפיצה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול או אליפסה בעובי של 5-4 מ"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל פיצה ברוטב ומניחים מעל גבינת מוצרלה. מוסיפים תוספות לפי בחירה.
  • אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב והגבינה נמסה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג