צילום: שי יחזקאל

קייל, קינואה וצ'יה נכנסים לבר: קוקטיילים אלכוהוליים עם מזונות־על

חיי הלילה בלונדון וניו יורק נשטפים לאחרונה עם טרנד משקאות המאמצים לעצמם אופי בריא. האם בקרוב תמצאו את עצמכם משתכרים מעשב חיטה?

האלכוהול לא פוגם בספיגת הסופר פודס בגוף, כך שיותר סיבים, ויטמינים או מינרלים יהפכו כל משקה למעט פחות מזיק (צילום: shutterstock)
האלכוהול לא פוגם בספיגת הסופר פודס בגוף, כך שיותר סיבים, ויטמינים או מינרלים יהפכו כל משקה למעט פחות מזיק (צילום: shutterstock)

עושה רושם שאובססיית מזונות הבריאות התחילה לחלחל גם אל מחוזות בלתי צפויים, כמו למשל חיי הלילה, וכעת גם הקוקטיילים האלכוהוליים מאמצים לעצמם אופי בריא ושואפים להפוך לשייקים עתירי נוגדי חמצון. כך, אחרי שהתרגלנו לפגוש במזונות־העל (סוּפר פוּדס) במקומות כמו מסעדות בעלות תודעה בריאה ודוכני מיצים, עכשיו הם פולשים גם אל הברים של הערים הגדולות בעולם, כמו לונדון וניו יורק. האם בקרוב תמצאו את עצמכם משתכרים ממשקאות המכילים עשב חיטה, אסאי וקייל? סיכוי סביר שכן.

 

איך זה עובד: בדיוק כמו שזה נשמע. הקוקטייל המוכר, שמכיל בעיקר סוכר, מקבל בגרסה הזאת חיזוק של נוגדי חמצון ורכיבים בריאים נוספים בעזרתם של מזונות־העל. כך למשל, משקה הדגל של Tanya's Cafe, בר קוקטיילים על טהרת הסופר פודס הראשון באירופה שנפתח בשנה שעברה בלונדון, תויג תחת השם המבטיח: ״קוקטייל המלצת הרופא״ ומכיל וודקה, לימון, סלק, גזר, בטטה, דבש נא, ג׳ינג׳ר, לבנדר וזרעי צ׳יה. הבסט סלר של הבר־מסעדה הלונדוני Tredwell’s הוא גימלט (קוקטייל על בסיס ליים וג׳ין) המכיל תה ירוק ועשיר בנוגדי חמצון והל שמסייע בתהליך העיכול. במקומות רבים אחרים מחליפים כעת את הסוכר בדבש, בסילאן או בסירופ אגבה, ובמקומות נוספים משתמשים בוודקת קינואה העשויה מזרעי קינואה אורגניים, ומחליפים את הסוכר המקשט את כוס המוחיטו בקינואה גרוסה.

 

האם צ'ייסר קינואה יהפוך אותנו לבריאים יותר? "אם הדרינק נותן לנו ערך מוסף מעבר לסוכר ולאלכוהול שהוא מכיל, זה מבורך", אומר אושר אידלמן, שף, דיאטן קליני וטכנולוג מזון. "האלכוהול לא פוגם בספיגת הסופר פודס בגוף ולא מנטרל את האפקטים הבריאותיים שלהם, כך שיותר סיבים, ויטמינים או מינרלים יהפכו כל משקה למעט פחות מזיק. עם זאת צריך לזכור שאלכוהול זה קודם כל סוכר. אם המיקסולוגים מפחיתים את כמות הסוכר במשקה, יש לזה ערך, אבל להחליף סוכר לבן בדבש או בסילאן, מבחינת הגוף זה אותו דבר - הוא מפרק אותם לגלוקוז. בקינואה, לעומת הסוכר, יש באמת יותר סיבים ומינרלים. זו עדיין פחמימה ולכן היא תתפרק כסוכר, אבל היא עשירה בערכים תזונתיים נוספים".

 

השורה התחתונה: הקוקטיילים המחוזקים בסופר פודס בריאים יותר מקוקטיילים שלא קיבלו את הבוסט הזה, אבל אלכוהול הוא אלכוהול, ולכן למרות הכל אי אפשר להכתיר אותם בתואר "משקה בריאות".

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד