סלט תפוחי אדמה ברוטב סלק

למירב גביש נמאס מסלט התפודים הסטנדרטי, אז היא החליפה את התיבול הרגיל ברוטב מיוחד שמעניק למנה טעם משגע וצבע יפהפה

מירב גביש

|

26.04.16 | 10:14

סלט תפוחי אדמה ברוטב סלק (צילום: מירב גביש)
סלט תפוחי אדמה ברוטב סלק (צילום: מירב גביש)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
  • 200 גרם סלק מבושל, מגורר (בערך סלק אחד גדול)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) יוגורט עזים או שמנת חמוצה (לגרסה פרווה אפשר להשתמש ב-1/3 כוס חלב קוקוס או 4 כפות טחינה מוכנה)
  • 1 בצל שאלוט קצוץ דק, או חצי בצל סגול קצוץ דק
  • 2-1 שיני שום כתושות
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 1/2 כפית כמון

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט תפוחי האדמה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג