עוגיות שוקולד לפסח עם אגוזי מלך (צילום: אורלי חרמש)
עוגיות שוקולד לפסח עם אגוזי מלך
האיסור להשתמש בקמח בפסח מאלץ אותנו להשתמש במרכיבים אחרים, כמו אגוזים ושקדים טחונים - ולפעמים אנחנו מגלים שהתוצאות אפילו יותר טובות מעוגיות רגילות!
אז הנה מתכון לעוגיות שוקולד לפסח שתכינו שוב ושוב, גם אחרי החג: פריכות מבחוץ, נימוחות ופאדג'יות מבפנים.
מרכיבים
כ-35 עוגיות
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך
- 1 כף אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה קרה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- שמים את אגוזי המלך ואבקת הסוכר במעבד מזון וטוחנים דק.
- ממיסים יחד את החמאה והשוקולד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. על הכיריים: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
- מצננים מעט את קרם השוקולד.
- שמים בקערת המיקסר את הסוכר, הווניל, המלח והביצים, ומקציפים כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים באטיות עד שהוא נטמע בתערובת.
- מקפלים לתוך התערובת את האגוזים הטחונים.
- מניחים בתבנית תלוליות מהבצק בעזרת שתי כפות או כף קפיצית לגלידה (אני השתמשתי בכף בקוטר 4 ס"מ) - שומרים על מרחק של 4-3 ס"מ ביניהן (אם הבצק רך מדי ולא נוח לעבוד אתו, צננו אותו במקרר כשעתיים לפני העיצוב).
- אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים ועדיין רכות במרכזן (אל דאגה, הן יתייצבו בקירור).
- לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מעבירים אותן לכלי אטום ושומרים עד 5 ימים.
עוגיות אגוזי לוז לפסח
עוגיות נימוחות, מתפוררות וממכרות. במקום קמח יש בהן המון אגוזי לוז טחונים ומעט קורנפלור, שהוא כשר לפסח לאוכלי קטניות.
מרכיבים
כ-40 עוגיות
- 1/2 2 כוסות (250 גרם) אגוזי לוז שלמים, לא קלויים
- 1 כף אבקת סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
- 2 כפות סירופ מייפל
- 80 גרם חמאה קרה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון 2 כוסות מהאגוזים ואת אבקת הסוכר וטוחנים דק.
- מוסיפים את המלח, הסוכר החום, הווניל והמייפל ומעבדים כמה שניות, עד לאיחוד המרכיבים.
- מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מנקים עם לקקן את דפנות קערת מעבד המזון. מוסיפים את הקורנפלור ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות (ועד 12 שעות).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- טוחנים גס את 1/2 כוס האגוזים הנותרת.
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ. מגלגלים אותם באגוזים הטחונים ומניחים בתבנית. שומרים על מרחק של 4-3 ס"מ בין העוגיות, כי הן יתפשטו באפייה.
- אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות בשוליים ועדיין רכות במרכזן (אל דאגה, הן יתייצבו בקירור).
- מקררים את העוגיות לחלוטין בתבנית ומעבירים לכלי אטום. שומרים עד 5 ימים.
- עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar