
לשימוש בכתבה בלבד עוגיות לפסח אורלי חרמש עוגיות שוקולד עוגיות אגוזים
(עוגיות שוקולד לפסח עם אגוזי מלך)
עוגיות שוקולד לפסח עם אגוזי מלך
האיסור להשתמש בקמח בפסח מאלץ אותנו להשתמש במרכיבים אחרים, כמו אגוזים ושקדים טחונים - ולפעמים אנחנו מגלים שהתוצאות אפילו יותר טובות מעוגיות רגילות!
אז הנה מתכון לעוגיות שוקולד לפסח שתכינו שוב ושוב, גם אחרי החג: פריכות מבחוץ, נימוחות ופאדג'יות מבפנים.
מרכיבים
כ-35 עוגיות
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך
- 1 כף אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה קרה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- שמים את אגוזי המלך ואבקת הסוכר במעבד מזון וטוחנים דק.
- ממיסים יחד את החמאה והשוקולד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. על הכיריים: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
- מצננים מעט את קרם השוקולד.
- שמים בקערת המיקסר את הסוכר, הווניל, המלח והביצים, ומקציפים כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים באטיות עד שהוא נטמע בתערובת.
- מקפלים לתוך התערובת את האגוזים הטחונים.
- מניחים בתבנית תלוליות מהבצק בעזרת שתי כפות או כף קפיצית לגלידה (אני השתמשתי בכף בקוטר 4 ס"מ) - שומרים על מרחק של 4-3 ס"מ ביניהן (אם הבצק רך מדי ולא נוח לעבוד אתו, צננו אותו במקרר כשעתיים לפני העיצוב).
- אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים ועדיין רכות במרכזן (אל דאגה, הן יתייצבו בקירור).
- לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מעבירים אותן לכלי אטום ושומרים עד 5 ימים.
עוגיות אגוזי לוז לפסח
עוגיות נימוחות, מתפוררות וממכרות. במקום קמח יש בהן המון אגוזי לוז טחונים ומעט קורנפלור, שהוא כשר לפסח לאוכלי קטניות.
מרכיבים
כ-40 עוגיות
- 1/2 2 כוסות (250 גרם) אגוזי לוז שלמים, לא קלויים
- 1 כף אבקת סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
- 2 כפות סירופ מייפל
- 80 גרם חמאה קרה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון 2 כוסות מהאגוזים ואת אבקת הסוכר וטוחנים דק.
- מוסיפים את המלח, הסוכר החום, הווניל והמייפל ומעבדים כמה שניות, עד לאיחוד המרכיבים.
- מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מנקים עם לקקן את דפנות קערת מעבד המזון. מוסיפים את הקורנפלור ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות (ועד 12 שעות).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- טוחנים גס את 1/2 כוס האגוזים הנותרת.
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ. מגלגלים אותם באגוזים הטחונים ומניחים בתבנית. שומרים על מרחק של 4-3 ס"מ בין העוגיות, כי הן יתפשטו באפייה.
- אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות בשוליים ועדיין רכות במרכזן (אל דאגה, הן יתייצבו בקירור).
- מקררים את העוגיות לחלוטין בתבנית ומעבירים לכלי אטום. שומרים עד 5 ימים.
- עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar