"ספגטי" בטטה ותרד

זה נראה כמו ספגטי ומרגיש כמו ספגטי, אבל במנה הזאת אין גרגיר קמח. הדיאטנית נטע-חן ליבנה עם טריק שהופך בטטות לאטריות דקיקות

"ספגטי" בטטה ותרד (צילום: נטע-חן ליבנה)
"ספגטי" בטטה ותרד (צילום: נטע-חן ליבנה)

אחד הלהיטים הנוכחיים באביזרי המטבח הוא חותכנים מיוחדים, אשר הופכים כמעט כל ירק לחוטים ארוכים שמזכירים מאוד אטריות (חפשו בגוגל "ספירלייזר", "קוצץ ספירלה" או "ספירל סלייסר"). כך אפשר לבשל ירקות במסווה של פסטה ולהעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינראלים.

 

החומרים

  • 3 בטטות בינוניות (כ-950 גרם), קלופות
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 5 עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 1 חבילה (1/2 ק"ג) עלי תרד
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

 

ההכנה

  1. מרתיחים בסיר גדול את המים.
  2. חותכים את הבטטות בעזרת הספירולייזר לרצועות דקות וארוכות.
  3. שמים את "ספגטי" הבטטה במים הרותחים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומניחים בצד.
  4. במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום, העגבניות המיובשות ועלי התרד, ומאדים עוד כ-5 דקות עד שעלי התרד מתרככים ומאבדים את נפחם.
  5. מוסיפים את ה"ספגטי", ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים כ-10-5 דקות נוספות. מגישם חם.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד