תראו מה יצא מהמצה: מתכונים טעימים עם המאפים המרובעים
לא רק מצה בריי: אסנת לסטר מסבירה איך להוציא מהמצות את המקסימום ולהכין אתן מטעמים בחול המועד, מפיצה או טוסטים עד לחטיפים מתוקים

פיצה מצה (צילום: אסנת לסטר)
פיצה מצה
מתכון של אסנת לסטר.
התוספות הן רק בגדר המלצות – כל אחד מוזמן לשים על הפיצה את הדברים שהוא אוהב.
מרכיבים
4 פיצות
- 4 מצות
- 250 גרם (1 כוס) רסק עגבניות
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 2 עגבניות גדולות פרוסות דק
- 1 בצל גדול פרוס דק
- 150 גרם זיתים
- 1 קופסת שימורי טונה, מסוננת מהנוזלים
- 30 גרם אנשובי
- 2 כפות אורגנו יבש טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרטיבים את המצות קלות תחת הברז ומניחים אותן בין מגבות נייר לחות למשך 20-15 דקות, לריכוך.
- מורחים בזהירות כל מצה ברסק עגבניות, מפזרים מעל את הגבינה ומסדרים את שאר התוספות. לסיום מתבלים באורגנו.
- שמים את פיצות המצה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כמה דקות, עד שהגבינה מותכת.

טוסט מצה עם גבינה צהובה(צילום: אסנת לסטר)
טוסט מצה עם גבינה צהובה
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
8 מנות
- 4 מצות
- 200-150 גבינה קשה פיקנטית, פרוסה
אופן ההכנה
- מרטיבים את המצות קלות תחת הברז ומניחים אותן בין מגבות נייר לחות למשך 20-15 דקות, לריכוך.
- חוצים את המצות. מניחים בחלקה התחתון של כל מחצית 2-1 פרוסות גבינה ומקפלים לשניים, כך שמתקבל "כריך".
- מניחים בטוסטר לחיצה וסוגרים אותו בלי ללחוץ. מחממים 3-2 דקות, עד שהגבינה נמסה.
מצות מטוגנות עם ממרחים ביתיים(צילום: אסנת לסטר)
מצות מטוגנות עם ממרחים ביתיים
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
4 מנות
- 4 מצות
- 4 ביצים טרופות
- שמן לטיגון
לממרח עגבניות מיובשות
- 100 גרם עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 20 עלי בזיליקום
לממרח זיתים ירוקים
- 100 גרם (2/3 כוס) זיתים ירוקים מגולענים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לפסטו כוסברה
- 1 כוס דחוסה כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום
- 25 גרם (1/4 כוס) צנוברים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
לממרח פלפלים אדומים
- 2 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים
- 2 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 פלפל ירוק חריף טרי
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- להוספה אחרי הטחינה: עלים מ-10 גבעולי בזיליקום, חתוכים דק
אופן ההכנה
- הממרחים: טוחנים יחד את המרכיבים של כל ממרח (שימו לב שבממרח הפלפלים האדומים מוסיפים את הבזיליקום לאחר הטחינה).
- מרטיבים את המצות קלות תחת הברז ומניחים אותן בין מגבות נייר לחות למשך 5 דקות, לריכוך חלקי.
- מורחים את המצות בנדיבות בביצה ומניחים בתבנית לכ-15 דקות, עד שהן מתרככות.
- חותכים את המצות ל-4.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים בזהירות את המצות. מטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה.
- מגישים מיד, עם הממרחים.

מצות אפויות מתוקות(צילום: אסנת לסטר)
מצות אפויות מתוקות
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
- 3 מצות שבורות לאורכן ל-4 פסים
- 1/4 כוס (85 גרם) דבש
- 1/4 כוס (85 גרם) סילאן
- 100 גרם (1 כוס) שקדים גרוסים גס או פרוסים דק
- 1/2 עד 1 כפית קינמון
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור או הטוסטר אובן ל-160 מעלות.
- מורחים כל מצה בדבש או בסילאן (אפשר למרוח רק בצד אחד ואפשר בשני הצדדים). מפזרים על המצה שקדים וקצת קינמון
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את המצות. אופים 7-5 דקות (אם הרבה מהסילאן ומהדבש נוזל מהמצות – לא נורא. אני מבטיחה שיישאר עליהן מספיק).
- ממיסים בנפרד את שני סודי השוקולד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מזלפים את השוקולד המומס על המצות בעזרת כפית.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע