מאפינס תירס לפסח
גם בפסח אפשר ליהנות ממאפינס מלוחים רכים - וגם בפסח ההכנה שלהם הכי קלה בעולם. עוד מתכון מהיר במיוחד של אפרת סיאצ'י

מאפינס תירס לפסח (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
6 מאפינס תירס
- 1 ביצה
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) שמנת חמוצה או יוגורט או גבינה לבנה
- 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
- 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 80 גרם (1/2 כוס) קמח תירס דק
- 60 גרם (1/3 כוס) קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית מלאה אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט שני סוגי הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים היטב.
- ממשיכים לערבב ומוסיפים, לפי הסדר, את קמח התירס, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה. מערבבים עד שמתקבלת בלילה רכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד להזהבה יפה.
- עוד מתכונים קלים ומהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות