עוגת השבוע: שכבות מרנג עם קרם וניל ופירות

הקינוח המושלם לחג הפסח: פירות רעננים ומרנג אוורירי בעוגה יפהפיה ומרשימה

שכבות מרנג עם קרם וניל ופירות  (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
שכבות מרנג עם קרם וניל ופירות (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

 

המרכיבים

(8 מנות)  

 

למרנג

  • 3 חלבונים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון

לקרם הווניל

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה (או פרווה)
  • ‭1 1/4‬ חבילות (100 גרם) פודינג אינסטנט וניל

להגשה

  • ‭1/2‬ ק"ג פירות (תותים, קיווי, בננה, תפוז, פסיפלורה וכו'), חתוכים לקוביות

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2.  המרנג: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים כ־3 דקות במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עוד כדקה, עד שהסוכר נטמע לגמרי בקצף. מוסיפים את שארית הסוכר ואת קליפת הלימון ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהסוכר נבלע.

‭.3‬ מזלפים בתבנית, בעזרת שק זילוף או בכף, שני מלבנים באורך 25 ס"מ וברוחב 16 ס"מ. אופים כשעתיים וחצי, עד שהמרנג מתייבש לגמרי.

‭.4‬ קרם הווניל: שמים בקערת המערבל את השמנת והפודינג ומקציפים ‭4-2‬ דקות, עד שנוצרת קצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד להגשה.

‭.5‬ ההגשה: מניחים מלבן מרנג על צלחת הגשה. מזלפים עליו "גבעות" או מורחים חצי מקרם הווניל. מניחים על הקרם מחצית מכמות הפירות. מכסים במלבן המרנג השני ומזלפים או מורחים עליו את יתרת הקרם. מכסים ביתרת הפירות ומגישים מיד.

 

  • זמן הכנה: כשלוש שעות (כולל אפייה ארוכה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: את המרנג - עד שבוע בכלי אטום, או עד חודש במקפיא. את הקרם והפירות (בנפרד) - עד יום בכלי אטום במקרר. מרכיבים לפני ההגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד