
המון רושם והמון טעם ממעט מרכיבים. פרחי תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי)
פרחי תפוחי אדמה
מרכיבים
12-10 מנות בתבנית שקעים
- 8 תפוחי אדמה בינוניים, ארוכים ככל האפשר, קלופים
- 1 כף מלח דק
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שום גבישי או אבקת שום
- עלים מכמה גבעולי תימין
- 4 כפות שמן זית
- 2 ביצים
- תרסיס שמן זית
צפו: בלה דוידובה מדגימה כיצד יוצרים את פרחי תפוחי האדמה (אפשר לדלג על הדקה הראשונה):
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לפרוסות דקות ככל האפשר – רצוי להשתמש במנדולינה.
- מניחים את הפרוסות הארוכות בקערה גדולה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי וכף מלח דק, ומשהים ל-20 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית .
- מסננים את תפוחי האדמה ומערבבים עם המלח הגס, הפלפל השחור, השום הגבישי, התימין ו-3 כפות משמן הזית.
- מסדרים שכבה של פרוסות גדולות מסביב לדופן אחד השקעים – הפרוסות צריכות לשכב ולחפוף מעט, כמו רעפים. מסדרים באותו אופן עוד כמה מעגלים של פרוסות תפוחי אדמה – כדאי להשתמש בפרוסות קטנות יותר ככל שהמעגל פנימי יותר.
- יוצרים באותו אופן פרחי תפוחי אדמה גם בשאר שקעי התבנית.
- מערבבים את הביצים עם כף שמן הזית הנותרת, ומזלפים 2 כפות מהתערובת מעל כל פרח (בזמן האפייה התערובת תתמצק ותחזיק את הפרוסות יחד). מרססים את הפרחים בשמן זית.
- אופים כשעה, עד שהפרחים משחימים ותפוחי האמה מתרככים. מצננים 10-5 דקות ומחלצים מהשקעים.
איך מכינים מראש?
- שומרים את המאפים המוכנים במקרר, בכלי אטום. לפני ההגשה מחממים אותם 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות.

פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל(צילום: אפיק גבאי)
פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 6 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות או פרוסות דק
- 4 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
- 4 ביצים
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- קמצוץ אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
- מועכים את תפוחי האדמה למחית. מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, המלח, הפלפל והמוסקט, ומערבבים היטב. מוסיפים את תכולת המחבת, כולל הנוזלים, ומערבבים שוב.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות,עד שהפשטידה מזהיבה.
איך מכינים מראש?
- שומרים את הפשטידה המוכנה במקרר, בכלי אטום. לפני ההגשה מחממים אותה 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות.

מניפת תפוחי אדמה ובטטות ברוטב עשבי תיבול(צילום: אפיק גבאי)
מניפת תפוחי אדמה ובטטות ברוטב עשבי תיבול
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ, רצוי בעלת דפנות נמוכות
- 4 תפוחי אדמה קטנים, ארוכים ולא קלופים, פרוסים דק
- 2 בטטות ארוכות ולא קלופות, פרוסות דק
- 2 בצלים קטנים, פרוסים דק
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 5 כפות שמן זית
לרוטב
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 1 כפית שום כתוש
- מיץ מלימון שלם
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מים
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים בקערה גדולה את פרוסות תפוחי האדמה, הבטטה והבצל. מוסיפים את המלח, הפלפל ושמן הזית, ומערבבים היטב.
- מסדרים את הפרוסות בתבנית בכמה מעגלים – כדאי לשים את הפרוסות הגדולות במעגל החיצוני ואת הקטנות יותר במעגלים הפנימיים.
- אופים שעה. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
- בזמן שתפוחי האדמה נאפים טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב, ויוצקים אותו על המאפה החם מיד כשהוא יוצא מהתנור.
איך מכינים מראש?
- שומרים בנפרד את המאפה המוכן ואת הרוטב בכלים אטומים במקרר. לפני ההגשה מחממים את המאפה 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות, ולאחר מכן יוצקים עליו את הרוטב.

עוף ביין עם תפוחי אדמה וברוקולי(צילום: אפיק גבאי)
עוף ביין עם תפוחי אדמה וברוקולי
מרכיבים
6-4 מנות
- 4 כרעיים, מופרדות לירכיים ושוקיים
- 5 כפות קורנפלור
- 6 כפות שמן קנולה
- 1 כוס מים
- 1/2 1 כוסות יין לבן
- 4 גבעולי תימין
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 400 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים גדולים וללא גבעולים עבים
- 2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 ראש שום, מופרד לשיניים קלופות
- 8 תפוחי אדמה קטנים, חצויים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מקמחים את נתחי העוף בקורנפלור.
- מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את נתחי העוף משני צדיהם עד להשחמה. מעבירים את העוף לתבנית.
- מוסיפים לסיר את המים, היין, התימין, הפפריקה, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
- מסדרים בתבנית, בין נתחי העוף, את הברוקולי, הבצל, שיני השום ותפוחי האדמה (כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה). יוצקים מעל את הרוטב שבסיר.
- עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה וחצי. מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות, עד להשחמה.
איך מכינים מראש?
- שומרים את המנה המוכנה במקרר, בכלי אטום. לפני ההגשה מחממים אותה 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"