יש לי בולמוס לבולבוס: מתכוני
תפוחי אדמה חגיגיים לפסח

פסח הוא חגם הגדול של תפוחי האדמה, שמוגשים כמעט בכל ארוחה. כדי שלא ישעמם לכם, אינס ינאי הכינה מהם מנות מקוריות, מ"פרחים" בתנור עד פשטידה עם פטריות

אינס שילת ינאי

|

19.04.16 | 10:46

המון רושם והמון טעם ממעט מרכיבים. פרחי תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי)
המון רושם והמון טעם ממעט מרכיבים. פרחי תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי)

פרחי תפוחי אדמה

 

מרכיבים

12-10 מנות בתבנית שקעים

 

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים, ארוכים ככל האפשר, קלופים
  • 1 כף מלח דק
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום גבישי או אבקת שום
  • עלים מכמה גבעולי תימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • תרסיס שמן זית

 

צפו: בלה דוידובה מדגימה כיצד יוצרים את פרחי תפוחי האדמה (אפשר לדלג על הדקה הראשונה):

 

 

 אופן ההכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לפרוסות דקות ככל האפשר – רצוי להשתמש במנדולינה.
  2. מניחים את הפרוסות הארוכות בקערה גדולה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי וכף מלח דק, ומשהים ל-20 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית .
  4. מסננים את תפוחי האדמה ומערבבים עם המלח הגס, הפלפל השחור, השום הגבישי, התימין ו-3 כפות משמן הזית.
  5. מסדרים שכבה של פרוסות גדולות מסביב לדופן אחד השקעים – הפרוסות צריכות לשכב ולחפוף מעט, כמו רעפים. מסדרים באותו אופן עוד כמה מעגלים של פרוסות תפוחי אדמה – כדאי להשתמש בפרוסות קטנות יותר ככל שהמעגל פנימי יותר.
  6. יוצרים באותו אופן פרחי תפוחי אדמה גם בשאר שקעי התבנית.
  7. מערבבים את הביצים עם כף שמן הזית הנותרת, ומזלפים 2 כפות מהתערובת מעל כל פרח (בזמן האפייה התערובת תתמצק ותחזיק את הפרוסות יחד). מרססים את הפרחים בשמן זית.
  8. אופים כשעה, עד שהפרחים משחימים ותפוחי האמה מתרככים. מצננים 10-5 דקות ומחלצים מהשקעים.

 

איך מכינים מראש?

  • שומרים את המאפים המוכנים במקרר, בכלי אטום. לפני ההגשה מחממים אותם 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות.

 

פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל (צילום: אפיק גבאי)
    פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל(צילום: אפיק גבאי)

     

    פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 24 ס"מ

     

    • 2 כפות שמן זית
    • 1 בצל קצוץ דק
    • 6 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות או פרוסות דק
    • 4 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
    • 4 ביצים
    • 1/2 כפית אבקת אפייה
    • 1 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
    • קמצוץ אגוז מוסקט טחון

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
    3. מועכים את תפוחי האדמה למחית. מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, המלח, הפלפל והמוסקט, ומערבבים היטב. מוסיפים את תכולת המחבת, כולל הנוזלים, ומערבבים שוב.
    4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות,עד שהפשטידה מזהיבה.

     

    איך מכינים מראש?

    • שומרים את הפשטידה המוכנה במקרר, בכלי אטום. לפני ההגשה מחממים אותה 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות.

     

    מניפת תפוחי אדמה ובטטות ברוטב עשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי)
      מניפת תפוחי אדמה ובטטות ברוטב עשבי תיבול(צילום: אפיק גבאי)

       

      מניפת תפוחי אדמה ובטטות ברוטב עשבי תיבול

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 24 ס"מ, רצוי בעלת דפנות נמוכות

       

      • 4 תפוחי אדמה קטנים, ארוכים ולא קלופים, פרוסים דק
      • 2 בטטות ארוכות ולא קלופות, פרוסות דק
      • 2 בצלים קטנים, פרוסים דק
      • 1 כפית מלח גס
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
      • 5 כפות שמן זית

       

      לרוטב

      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 כוס שמיר קצוץ
      • 1 כפית שום כתוש
      • מיץ מלימון שלם
      • 4 כפות שמן זית
      • 2 כפות מים
      • 1/2 כפית מלח

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
      2. שמים בקערה גדולה את פרוסות תפוחי האדמה, הבטטה והבצל. מוסיפים את המלח, הפלפל ושמן הזית, ומערבבים היטב.
      3. מסדרים את הפרוסות בתבנית בכמה מעגלים – כדאי לשים את הפרוסות הגדולות במעגל החיצוני ואת הקטנות יותר במעגלים הפנימיים.
      4. אופים שעה. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
      5. בזמן שתפוחי האדמה נאפים טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב, ויוצקים אותו על המאפה החם מיד כשהוא יוצא מהתנור.

       

      איך מכינים מראש?

      • שומרים בנפרד את המאפה המוכן ואת הרוטב בכלים אטומים במקרר. לפני ההגשה מחממים את המאפה 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות, ולאחר מכן יוצקים עליו את הרוטב.

       

      עוף ביין עם תפוחי אדמה וברוקולי (צילום: אפיק גבאי)
        עוף ביין עם תפוחי אדמה וברוקולי(צילום: אפיק גבאי)

         

        עוף ביין עם תפוחי אדמה וברוקולי

         

        מרכיבים

        6-4 מנות

         

        • 4 כרעיים, מופרדות לירכיים ושוקיים

        • 5 כפות קורנפלור
        • 6 כפות שמן קנולה
        • 1 כוס מים
        • 1/2 1 כוסות יין לבן
        • 4 גבעולי תימין
        • 1 כפית פפריקה מתוקה
        • 1 כפית מלח
        • 1 כפית פלפל שחור גרוס
        • 400 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים גדולים וללא גבעולים עבים
        • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
        • 1 ראש שום, מופרד לשיניים קלופות
        • 8 תפוחי אדמה קטנים, חצויים

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
        2. מקמחים את נתחי העוף בקורנפלור.
        3. מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את נתחי העוף משני צדיהם עד להשחמה. מעבירים את העוף לתבנית.
        4. מוסיפים לסיר את המים, היין, התימין, הפפריקה, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
        5. מסדרים בתבנית, בין נתחי העוף, את הברוקולי, הבצל, שיני השום ותפוחי האדמה (כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה). יוצקים מעל את הרוטב שבסיר.
        6. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה וחצי. מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות, עד להשחמה.

         

        איך מכינים מראש?

        • שומרים את המנה המוכנה במקרר, בכלי אטום. לפני ההגשה מחממים אותה 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות.

         

         

        רוצים גם מתכונים של פשטידות תפוחי אדמה מופלאות? לחצו על התמונה (צילום: אסנת לסטר)
        רוצים גם מתכונים של פשטידות תפוחי אדמה מופלאות? לחצו על התמונה (צילום: אסנת לסטר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד