אז איך מכינים קניידלך?
מתכונים קלאסיים לליל הסדר

גם אם לא למדתם מסבתא איך להכין כבד קצוץ או גפילטע פיש - אל חשש! ארגנו לכם מתכונים קלים ובדוקים לכל מה שצריך להיות על שולחן החג

מרק עוף עם קניידלך (צילום: דני לרנר)
מרק עוף עם קניידלך (צילום: דני לרנר)

מרק עוף עם קניידלך

מרק צח קלאסי עם קניידלך קלים להכנה שכדאי לנסות.

 

מרכיבים

8 מנות

 

למרק

  • 2 ק"ג חלקי עוף שונים (שוקיים, ירכיים וגרון)
  • 1 בצל גדול, קלוף וחצוי
  • 1 כפית גרגירי פלפל שלמים
  • 1 כפית מלח
  • 4 ליטרים (16 כוסות) מים
  • 5 גזרים, קלופים וחצויים
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך ל-4
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחצויים
  • 1 עגבנייה, חצויה
  • 1 עלה דפנה
  • אפשרות: 1 ענף תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לקניידלך

  • ‭1 1/2‬ כוסות (360 מ"ל) מים קרים
  • 1 כוס (כ-130 גרם) קמח מצה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

 

המרק

  1. מניחים בסיר את חלקי העוף, הבצל, הפלפל והמלח. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים את הגזר, השורשים, העגבנייה, הדפנה והתימין, מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, ומבשלים כשעתיים ללא כיסוי. בזמן הבישול מסירים מדי פעם את הקצף שמצטבר על פני המרק.
  2. מסירים מהכיריים ומסננים את הנוזל (את הגזר והשורשים אפשר להחזיר למרק. את העוף אפשר לשמור לשימוש נפרד. בכל היתר אין צורך). מחזירים את המרק לסיר.

 

הקניידלך

  1. מערבבים בקערה את המים, קמח המצה והשמן. מאחסנים במקרר 10 דקות. מוסיפים לבלילה את הביצים, הפטרוזיליה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב. מכסים ומאחסנים במקרר עוד 20 דקות.
  2. יוצרים מהעיסה, בידיים קצת רטובות, כדורים בקוטר 1 ס"מ. מאחסנים במקרר כ-15 דקות.
  3. מחממים את המרק ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מוסיפים את כדורי הקניידלך ומבשלים כ-5 דקות. מוציאים את הכדורים ומאחסנים במקרר עד לשימוש (אפשר להכין עד יומיים מראש‭). אם צריך, מסננים שוב את המרק.

 

ההגשה

  1. מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים בדקה האחרונה את הקניידלך ומגישים חם.

 

כבד קצוץ (צילום: דני לרנר)
    כבד קצוץ(צילום: דני לרנר)
     

     

    כבד קצוץ

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • ‭1/2‬ ק"ג כבד עוף נקי
    • 1 כף שמן
    • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לחצאי טבעות
    • 2 כפיות חרדל
    • 2 ביצים קשות
    • 1 כף מיונז
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הכבדים ומטגנים כ-5 דקות (שימו לב לא לטגן את הכבדים יתר על המידה – הם יתייבשו). מתבלים במעט מלח ופלפל. מעבירים לכלי אחר ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יומיים).
    2. מעבירים את הכבדים למעבד המזון (או הבלנדר), מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים למרקם גס או עדין – לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר עד להגשה (אפשר להכין עד יום מראש).

     

    איך שומרים?

    • עד 3 ימים, במקרר.

     

    גפילטע פיש (צילום: דני לרנר)
      גפילטע פיש(צילום: דני לרנר)
       

       

      גפילטע פיש

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      לקציצות

      • 800 גרם בשר קרפיון, נקי מעור ואדרות, טחון + בקשו ממוכר הדגים את האדרות ואת ראש הדג
      • 1/2 כוס (65 גרם) קמח מצה
      • 1 בצל, קלוף ומגורר גס
      • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור טחון
      • ‭1/2‬ כפית מלח
      • 1 כף סוכר

       

      לציר

      • כל האדרות וראש הדג
      • 2 גזרים, קלופים וחצויים
      • 1 בצל, קלוף וחצוי
      • 1 עלה דפנה
      • 3 גרגירי פלפל אנגליים
      • ‭1/2‬ כפית סוכר

       

      אופן ההכנה

      1. הציר: מניחים בסיר את כל מרכיביו ויוצקים מים עד ל-5 ס"מ מעל גובה המרכיבים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה קלה, ללא כיסוי, עוד כשעה.
      2. בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות. מאחסנים במקרר כשעה.
      3. יוצרים מהעיסה קציצות שטוחות ומעבירים לציר הרותח (לאחר שבושל כשעה). מבשלים כ-20 דקות.
      4. מוציאים את קציצות הדג בכף מחוררת ומעבירים לצלחת הגשה עמוקה. אם אוהבים להגיש את הקציצות עם ציר קרוש, מסננים את הציר ויוצקים על הקציצות.
      5. אם רוצים, פורסים את הגזרים ומקשטים בהם את הקציצות. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (ומומלץ להכין יום קודם). מגישים קר, מומלץ לצד חזרת.

       

      איך שומרים?

      • עד 3 ימים, במקרר.

       

      ויש גם עוגות קלות ומעולות לפסח - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: אסנת לסטר)
      ויש גם עוגות קלות ומעולות לפסח - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: אסנת לסטר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד