עוגת אגוזים חגיגית לפסח

הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מגישה גרסה מופחחת קלוריות (יחסית!) לעוגת הפסח הנפלאה של סבתה מינה: רכה ועסיסית עם קצפת וציפוי שוקולד

ליאורה חוברה

|

17.04.16 | 11:10

עוגת אגוזים חגיגית (צילום: עודד חוברה)
עוגת אגוזים חגיגית (צילום: עודד חוברה)

בכל לילות הסדר של ימי ילדותי ידענו כי בסוף הארוחה מחכה לנו עוגת האגוזים הנפלאה של סבתי מינה ז"ל. עם מעט שינויים הפכתי אותה לעוגה, שיחסית לעוגות פסח אחרות דלה בקלוריות למרות תכולת האגוזים שלה.

 

כמה חסכנו ? ברוב עוגות הפסח יש לפחות 250 קלוריות בפרוסה. בעוגה הזו רק 135 לפרוסה. 110 קלוריות למנה ללא הציפוי.

 

 

המרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים גס
  • 4 כפות קמח מצה
  • 1 קופסת שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 שקיות סוכר וניל

לציפוי

  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות סוכר חום דק
  • 5 כפות מים
  • 30 גרם חמאה

 

ההכנה

  1. מקציפים חלבונים לקצף יציב. כשמתחיל להיוצר קצף מוסיפים את הסוכר ב 2 - 3 פעמים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מוסיפים בעדינות את החלמונים לקצף (רצוי בכף עץ). מוסיפים את האגוזים וקמח מצה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים בחום בינוני 45- 50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בה יוצא נקי. מצננים את העוגה. מעבירים לצלחת הגשה.
  5. מקציפים שמנת מתוקה + סוכר וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה. מורחים על העוגה ושומרים בקירור.
  6. הכנת הציפוי: מבשלים בסיר קטן על אש קטנה קקאו, סוכר ומים עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מורחים על הקצפת שעל העוגה בעדינות. מצננים ושומרים בקירור. מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד