ואם ניתנה לנו תערובת מוכנה וכשרה לפסח למאפה שמרים, דיינו!

לחמניות, פיצות או מאפים מתוקים כשרים לפסח, מעולם לא היו קלים יותר להכנה. עם התערובת להכנת מאפי שמרים לחג, כל מה שאתם צריכים, אלה המתכונים הבאים

מאפים כשרים לפסח בקלי קלות (צילום: שרית גופן סגנון: ענת לבל)
מאפים כשרים לפסח בקלי קלות (צילום: שרית גופן סגנון: ענת לבל)

לחמניות כשרות לפסח

כמות: כ- 12 לחמניות בינוניות

זמן הכנה: 30 דקות + שעה וחצי התפחה

 

החומרים:

1 חבילה תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח “אסם” (350 גרם)

3 כפות סוכר (30 גרם)

50 גרם חמאה רכה

(לגרסת הפרווה יש להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

2 ביצים

100 מ”ל (חצי כוס) חלב פושר

(לגרסה פרווה יש להשתמש במים)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

 

לחמניות כשרות לפסח (צילום: שרית גופן סגנון: ענת לבל)
    לחמניות כשרות לפסח(צילום: שרית גופן סגנון: ענת לבל)

     

    לציפוי:

    שומשום

    ביצה טרופה

     

    אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל-180 מעלות.

    • מכניסים לקערת המיקסר את התערובת ומוסיפים את הסוכר. מתחילים בערבול איטי ותוך כדי מוסיפים חמאה רכה (או מרגרינה בטעם חמאה לגרסת הפרווה), ביצים וחלב (או מים).

    • ממשיכים בערבול איטי עד להתאחדות החומרים.

    • מוסיפים את המלח. ממשיכים בלישה כ-6-4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

    • בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערה.

    • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה.

    • יוצרים מהבצק כדורים בינוניים (בגודל כדורי פינג פונג).

    • מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם מרווחים ביניהן (ניתן

    להשתמש בתבנית 12 שקעים משומנת). מכסים ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה.

    • מורחים את הלחמניות בביצה טרופה. ניתן לפזר שומשום למעלה.

    • אופים כ-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה ומלמטה.

     

    פיצה כשרה לפסח

    כמות: 2 מגשים בקוטר 25 ס”מ (4 סועדים בסה”כ)

    זמן הכנה: 10 דקות + 45 דקות התפחה

     

    החומרים לבצק:

    1 חבילה תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של “אסם”

    (350 גרם)

    4 כפות (25 גרם) שמן זית

    1 1/2 כפיות (9 גרם) סוכר

    1 כוס (200 מ”ל) מים

    1/2 כפית (3 גרם) מלח

    רוטב עגבניות שאוהבים

    כדורי מוצרלה

    לפיזור מעל הפיצה:

    אורגנו מיובש

    עגבניות שרי

    בצל סגול חתוך

    עלי בזיליקום טרי

     

    פיצה ביתית כשרה לפסח (צילום: שרית גופן סגנון: ענת לבל)
      פיצה ביתית כשרה לפסח(צילום: שרית גופן סגנון: ענת לבל)

       

      הכנת הבצק: 

      • מחממים תנור ל-220 מעלות.

      • מכניסים לקערת מיקסר את תערובת מאפי השמרים.

      • מוסיפים 4 כפות שמן זית, 1 1/2 כפיות סוכר וכוס מים. מתחילים בערבול.

      • כאשר החומרים מתחילים להתאחד מוסיפים 1/2 כפית מלח. ממשיכים בערבול למשך 5 דקות.

      • משמנים את הידיים במעט שמן זית. יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערה.

      • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-45 דקות.

      • מחלקים את הכדור לשניים ויוצרים שני משטחים עגולים, בקוטר 25 ס”מ.

      • מרדדים את המשטחים העגולים בעזרת מערוך. מנחים כל אחד בתבנית שטוחה.

      • מורחים רוטב עגבניות שאוהבים.

      • מפזרים מעליו אורגנו מיובש, כדורי מוצרלה, עגבניות שרי, ורצועות בצל סגול.

      • אופים כ-15 דקות או עד שהפיצה מזהיבה בקצוות.

       

      טיפ:

      לפני ההגשה מומלץ לפזר עלי בזיליקום טריים ותוספות כרצונכם: טונה, גבינה בולגרית, תירס וכו’.

       

      מאפה שמרים ושוקולד כשר לפסח

      זמן הכנה: ½ שעה + שעה וחצי התפחה

      זמן אפייה: 20 דקות

      החומרים ל-12 מאפי שוקולד

       

      לבצק: 

      1 חבילה תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אֹסם (350 גר')

      50 גר' חמאה רכה

      100 מ"ל (½ כוס) חלב פושר

      סוכר – למאפה מתוק 50 גרם (5 כפות)

      2 ביצים

      3 גרם (½ כפית) מלח

       

      למילוי: 

      200 גרם של ממרח שוקולד מסוג שאוהבים

      1/2 כוס אגוזי מלך או פיסטוקים קצוצים

       

      מאפה שמרים ושוקולד כשר לפסח (צילום: שרית גופן סגנון: ענת לבל)
        מאפה שמרים ושוקולד כשר לפסח(צילום: שרית גופן סגנון: ענת לבל)

         

        אופן ההכנה:

         

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

        2. מכניסים לקערת המיקסר את התערובת ומוסיפים את הסוכר. מתחילים בערבול איטי, ותוך כדי מוסיפים חמאה רכה, ביצים וחלב.

        3. ממשיכים בערבול איטי עד להתאחדות החומרים.

        4. מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש כ-6-4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

        5. בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערה.

        6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה.

        7. משמנים תבנית 12 שקעים במעט שמן קנולה ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

        8. פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה ועליו מפזרים מעט קורנפלור. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-½ ס"מ (כדי לעבוד בנוחות עם הבצק יש לקמח את הידיים ואת משטח העבודה בקורנפלור).

        9. מורחים כל חלק בממרח שוקולד. מוסיפים אגוזים ופיסטוקים קצוצים.

        10. מגלגלים כל אחד ממלבני הבצק לאורכו (לרולדה) חותכים את הרולדה לשושנים ומסדרים בתבנית שקעים.

        11. מכסים את התבניות ומתפיחים במקום חמים כ-½ שעה.

        12. מורחים את המאפים בביצה טרופה ואופים 20 דקות, עד שהמאפים משחימים מלמעלה ומלמטה.

         

        טיפ: אם קשה למרוח את ממרח השוקולד ניתן לחמם מעט במיקרו על מנת לרכך אותו.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג