סיר הבשר: ארבע מנות
עיקריות חגיגיות לליל הסדר

השנה לא תהיו עבדים במטבח לקראת ערב פסח: עם המתכונים האלה תוכלו להכין מנות עיקריות מרשימות במעט מאוד מאמץ - מתבשיל צרפתי קלאסי ועד לצלי בירקות ירוקים

מערכת Xnet

|

13.04.16 | 21:59

צלי כתף וירקות ירוקים (צילום: אפיק גבאי)
צלי כתף וירקות ירוקים (צילום: אפיק גבאי)

צלי כתף וירקות ירוקים / אינס שילת ינאי

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

לשלב בישול הבשר
  • 1/2 1 ק"ג בשר צלי כתף (נתח מספר 5), חתוך לפרוסות או לקוביות
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 בצלים, חצויים ופרוסים לרצועות דקות
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית גרגירי כוסברה כתושים
  • אפשרות: 1 פלפל שאטה מיובש

 

לשלב בישול הירקות

  • 1 כוס אפונה, טרייה או קפואה
  • 1/2 כוס פול ירוק, טרי או קפוא
  • 3 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות גדולות
  • כ-2 כוסות שעועית ירוקה או שעועית בולגרית
  • 1 כפית גדושה כמון
  • מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול, ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות או פרוסות הבשר ומטגנים כ-5 דקות, בלי לערבב. הופכים את הבשר ומטגנים 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר מרכיבי שלב בישול הבשר. מכסים את הסיר באופן חלקי ומבשלים כשעה וחצי.
  4. מוסיפים חצי כוס מים ואת מרכיבי שלב בישול הירקות, ומבשלים חצי שעה נוספת.
  5. מומלץ להגיש לצד אורז.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

גולאש בקארי ירוק (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
    גולאש בקארי ירוק(צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
     

     

    גולאש בקארי ירוק

    המתכון באדיבות "בקר תנובה".

     

    מרכיבים

    5 מנות

     

    • 1 ק"ג קוביות לקדרה (גולאש)
    • שמן
    • 1 בצל חתוך לקוביות גדולות
    • 1 כרשה פרוסה
    • 2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות
    • 200 גרם עלי תרד טריים
    • 200 גרם אפונה, טרייה או קפואה
    • 1 צרור כוסברה
    • 2 קופסאות (800 מ"ל) קרם קוקוס
    • 1 כוס מים או ציר בקר או ציר ירקות
    • 2 כפות משחת קארי ירוק
    • 1 חבילה אטריות אורז רחבות

     

    אופן ההכנה
    1. מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את הבשר ומבשלים שעה-שעה וחצי, עד שהבשר מתרכך. מסננים.
    2. מחממים בסיר שמן ומטגנים את קוביות הבשר במשך 2 דקות. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים עד הזהבה.
    3. מוסיפים לסיר את הקישואים, התרד, האפונה והכוסברה, ומאדים כ-5 דקות.
    4. מוסיפים את קרם הקוקוס, המים (או הציר) והקארי הירוק ומבשלים כ-30 דקות. לקראת סיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
    5. מבשלים בסיר נפרד את אטריות האורז לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים.
    6. ההגשה: שמים את אטריות האורז בצלחות עמוקות, יוצקים עליהן את התבשיל ומקשטים בכוסברה.

     

    צלי כתף חגיגי (צילום: חיה אילונה דר)
      צלי כתף חגיגי(צילום: חיה אילונה דר)

       

      צלי כתף חגיגי / חיה אילונה דר

       

      מרכיבים

      כ-10 מנות

       

      • 2 ק"ג בשר כתף
      • 10 שיני שום קלופות
      • שמן זית
      • 10 בצלים קטנים או בצלי שאלוט
      • 3 גזרים קלופים ופרוסים
      • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך
      • 2 כוסות יין אדום
      • 10 משמשים מיובשים
      • 10 שזיפים מיובשים מגולענים

       

      לתיבול הבשר
      • 1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים
      • 1 כף דבש
      • 1 כף עלי טימין
      • 1 כף פפריקה
      • 2 כפות מלח גס
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה
      1. יוצרים חריצים במקומות שונים בבשר ונועצים בהם את שיני השום. מערבבים את מרכיב התיבול ומושחים את הבשר. עוטפים בנייר אלומיניום ומניחים לילה במקרר.
      2. מחממים שמן זית בסיר גדול וצורבים את הבשר מכל צדדיו. מוציאים את הבשר מהסיר.
      3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר ושורש הסלרי, ומטגנים כ-5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
      4. מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים שעה נוספת. מצננים ומעבירים למקרר ללילה.
      5. מוציאים את הבשר מהסיר וחותכים אותו לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מחזירים לסיר ומחממים על אש בינונית רק עד שהרוטב רותח.
      6. מעבירים את הפרוסות לצלחת הגשה. מסדרים סביבן את הפירות היבשים וירקות השורש ויוצקים מהרוטב. מגישים מיד.

       

      • עוד מתכונים מצוינים של חיה אילונה דר - בבלוג "יופי במטבח"

       

      תבשיל בשר בסגנון ביף בורגיניון (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
        תבשיל בשר בסגנון ביף בורגיניון(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
         

         

        תבשיל בשר בסגנון ביף בורגיניון / דפנה אוסטר מיכאל

         

        מרכיבים

        8-6 מנות

         

        • 1/2 1 ק"ג נתחי אוסובוקו ושפונדרה, חתוכים לקוביות
        • מעט קמח תפוחי אדמה
        • שמן זית
        • 2 בצלים קצוצים גס
        • 10-6 שיני שום חצויות
        • צרור ענפי טימין
        • 2 כוסות יין אדום יבש איכותי
        • 1/4 כוס חומץ בלסמי
        • 2 כפות סילאן
        • 2 גזרים חתוכים גס
        • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
        • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות
        • 1 קולרבי חתוך לקוביות גדולות
        • 1 סלסילה פטריות טריות
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. ממליחים ומפלפלים מעט את הבשר ומקמחים אותו מכל צדיו.
        2. מחממים 3-2 כפות שמן זית בסיר גדול וכבד. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.
        3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את השום והטימין ומטגנים כדקה.
        4. מוסיפים את היין, החומץ הבלסמי והסילאן, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעתיים.
        5. מוסיפים לסיר את כל הירקות, למעט הפטריות, ומבשלים שעה נוספת.
        6. מוסיפים את הפטריות, מתקנים תיבול אם צריך ומבשלים עוד כחצי שעה.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד